Flyselskap

Icelandair lanserer ny rute til Lisboa

til Lisboa
Foto: Icelandair.

Det islandske flyselskapet fortsetter å utvide sitt omfattende rutenettverk og den portugisiske hovedstaden Lisboa er neste destinasjon som står for tur. Fra 11. oktober vil Icelandair operere to flyvninger i uken til Lisboa.

Samtidig som Icelandair annonserer Lisboa som ny destinasjon, bekrefter det islandske flyselskapet at de også har inngått en intensjonsavtale med det portugisiske flyselskapet TAP Air Portugal for å styrke deres strategiske partnerskap. Flyselskapene er på god vei mot en kodedelingsavtale, som vil tillate passasjerer å sømløst reise på tvers av de to flyselskapenes nettverk. Både TAP Air Portugal og Icelandair er kjent for sine stopover-tilbud, der de tilbyr sine reisende muligheten til å oppleve flyselskapenes hjemland på vei fra en destinasjon til en annen, uten å trenge ekstra flybillett.

– Vi er veldig glade for å kunngjøre Lisboa som det siste tilskuddet til vårt omfattende rutenettverk og samtidig øke vårt partnerskap med TAP Air Portugal. Lisboa har mye å tilby for våre reisende, og det økte partnerskapet vil åpne for praktiske reisekorridorer til destinasjoner i Brasil og Afrika, sier Bogi Nils Bogason, administrerende direktør i Icelandair.

– Partnerskapet med Icelandair vil berike porteføljen av reisevalg og destinasjoner som vi tilbyr kundene i hele vårt nettverk. Gjennom et samarbeid med Icelandair vil vi kunne tilby sømløse flyreiser til Island, en av de mest spennende destinasjonene i Europa. Samarbeidet vil også etablere Lisboa som et knutepunkt for Icelandair-kunder som vil videre med vårt rutenettverk, sier Luís Rodrigues, administrerende direktør i TAP Air Portugal.

Om Icelandair

Icelandair er Islands nasjonale flyselskap, og ble stiftet i 1973 ved en sammenslutning av de to konkurrerende islandske flyselskapene Flugfélag Íslands og Loftleiðir. Selskapet har et omfattende rutenett i Norden, Europa og USA, og drar mye nytte av Islands geografiske beliggenhet, som har og gjort Keflavik til en transittlufthavn for passasjerer som reiser mellom USA og ulike byer i Europa. Denne virksomheten står for omtrent halvparten av selskapets operasjoner.

Selskapet opererer også flygninger i Norge, med ruter fra Bergen og Oslo til Keflavik internasjonale lufthavn utenfor Reykjavík.

Icelandairs røtter kan dateres tilbake til 1937, da selskapet Flugfélag Aukureyrar ble etablert. Det nye selskapet startet operasjoner året etter med et lite enmotors fly. I 1940 flyttet selskapet sine hovedkontor fra Akureyri til Reykjavík, og skiftet samtidig navn til Flugfélag Íslands. Samtidig ble det etablert nok et islandsk flyselskap, Loftleiðir.

Kilde: Wikipedia.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.