Flyplass

Endrer serveringstilbudet på Oslo lufthavn: Her er de nye spisestedene

serveringstilbudet på Oslo lufthavn
Endrer serveringstilbudet på Oslo lufthavn. Foto: Avinor / Harald Nygaard Kvam

Oslo lufthavn gjennomgår nå den største endringen i sitt serveringskonsept siden utvidelsen i 2017. Nå blir det flere av nordmenns favoritter på flyplassen, noe som vil glede både norske reisende og turister.

Denne våren har Avinor lyst ut og landet på nye kontrakter for spisestedene på Oslo lufthavn. Delkontraktene har en forventet omsetningsverdi på 6,5 milliarder kroner og vil ha en varighet på fem til syv år. Delkontraktene er tildelt seks ulike aktører: SSP Norway, HMSHost, Bit Union, Reitan Convenience, LETT og Joe & the Juice. Mange av de eksisterende favorittene vil forbli, mens flere nye konsepter vil introduseres for å møte reisendes preferanser.

En spennende og positiv opplevelse

Vi tror at løftet som nå gjøres vil oppleves som spennende og positivt av de reisende. Med en oppgradert konseptmiks vil vi i enda større grad treffe noen av de viktige preferansene til både nordmenn og turister som besøker hovedflyplassen.

Joachim Lupnaav Johnsen, kommersiell direktør i Avinor.

Flere av nordmenns favoritter

O’Learys Sport- og Gastrobar, som tidligere kun har vært etablert på utland, vil nå også finnes på innlandssiden. O’Learys tilbyr sportssendinger gjennom hele åpningstiden og en allsidig meny som treffer nordmenns matønsker.

I tillegg vil sunn og rimelig mat bli mer tilgjengelig, med utvidelser av populære konsepter som Bit Union og LETT til innland.

– Mange etterspør sunn og rimelig mat, og favorittene Bit Union og LETT med opprinnelse i Oslo vil nå åpnes også på innland, til glede for mange, fortsetter Lupnaav Johnsen.

Nye spennende alternativer

En stor vinbar, «Tigerstaden», vil åpnes på det nye torget på utland. Dette vil være et ypperlig stoppested for feriestemte passasjerer som ønsker å senke skuldrene før reisen. Det italienske kjøkkenet får også mer plass med åpningen av to nye italienske restauranter, en på innland og en på utland.

– Vi har valgt å satse enda mer på det vi vet favner bredt. Et konsept der alle i familien eller i vennegjengen kan finne noe på menyen de liker, sier Lupnaav Johnsen.

Mat på farten

Tilbudet til reisende vil også styrkes med flere «Grab & Go»-løsninger, noe som sikrer en rask og enkel måte å få seg en matbit før flyreisen.

– I sum mener vi at de reisende på Oslo lufthavn med dette løftet vil oppleve et matkonsept som treffer enda bedre. Vi lanserer nye, spennende alternativer som vi har stor tro på, samtidig som vi beholder og utvider de spisestedene som allerede er folks favoritter, avslutter Lupnaav Johnsen.

Serveringstilbudet på Oslo lufthavn fra 2025

Foto: Caroline Maria Nilsen

Innland

  • O’Learys sportsbar
  • Trattiora Tavolare Dom.
  • Kaffetår
  • PIQ*NIQ
  • Journey – Kitchen & Bar
  • Bit Union
  • LETT
  • Crafts – Oslo’s Gastropub

Utland

  • Trattiora Tavolare Int.
  • Bjørns Backyard
  • Asia Street Cooking Ltd.
  • Barino
  • Mel Norwegian Bakery (torget på utland)
  • Tigerstaden vinbar (torget på utland)

Utland (non-Schengen)

  • Parken

Avgang

  • Parken

Ankomst

  • Asia Street Cooking Ltd.
  • Oslo Food Hub

Kjente konsepter som Burger King, Peppes Pizza, Joe and The Juice, Northland, Ritazza, Two Tigers og Starbucks vil forbli på lufthavnen.

Arbeidet med utskiftningen starter i siste kvartal i år, og de fleste spisestedene vil stå ferdig i løpet av våren 2025.

Pressemelding: Avinor.