Flyselskap Star Alliance

Nok et europeisk flyselskap uten champagne i Business Class

uten champagne i Business Class Brussels Airlines
Foto: Finnair.

Produktet i Business Class på europeiske flyvninger er ofte en het debatt. Setene, måltidene og alt rundt fortjener sjelden verken navnet eller prisen. Mens noen flyselskaper ikke en gang tilbyr et ledig nabosete, prøver andre å rettferdiggjøre den høyere billettprisen med visse særtrekk. Hos noen flyselskaper serveres champagne selv på kortere flyvninger i Business Class. Men fremover ser det ut til at Brussels Airlines ikke lenger vil være en av dem.

Etter Finnair følger nå Lufthansa-datterselskap fra Belgia?

Brussels Airlines er kanskje ikke kjent for en eksepsjonell service, men champagne var tydeligvis blant “premium-drikkene” som passasjerene i Business Class kunne bestille. På selskapets hjemmeside beskrives servicen på kortere flyvninger slik:

“I vår Business Class tilbyr vi et bredt utvalg av deilige og ferskt tilberedte måltider. Med stolthet presenterer vi våre gjester for vårt lands kulinariske arv. Derfor inkluderer vårt måltidstilbud ombord, i tillegg til populære ikke-belgiske retter som Salade Niçoise og gresk salat, også oppskrifter og produkter fra belgiske leverandører, som gir passasjerene et inntrykk av vår kultur og skaper øyeblikk av velvære høyt over skyene. Måltidstilbudet endres hver uke. Vi tilbyr også et bredt utvalg av premium-drikker, inkludert champagne, spesielle øl samt varme og kalde drikker.”

Endringer i serveringen ombord

Ifølge nettstedet YHBU ble champagnen fjernet fra Business Class på kortere ruter allerede for to måneder siden. Det har foreløpig ikke kommet noen offisiell uttalelse fra Brussels Airlines. Portalen viser til en post på plattformen X, hvor @Airwaysfoodie skriver at champagnen nå erstattes med Crémant, og at kilden til denne informasjonen er ansatte i flyselskapet.

Brussels Airlines ble til gjennom fusjonen mellom SN Brussels Airlines (SNBA) og Virgin Express. Den 12. april 2005 signerte SN Airholding, selskapet bak SNBA, en avtale med Richard Branson som ga selskapet kontroll over Virgin Express. 31. mars 2006 kunngjorde SNBA og Virgin Express at de fusjonerer og blir til ett selskap. 7. november 2006 kunngjorde de det nye navnet, Brussels Airlines, på en pressekonferanse på Brussel lufthavn. Brussels Airlines startet sine flyvninger 25. mars 2007.

I løpet av 2008 og 2009 ble selskapet kjøpt opp av Lufthansa, Brussels Airlines har derved også sluttet seg til samarbeidet i Star Alliance.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.