Flyselskap Oneworld

Qatar Airways planlegger ny First Class

Ny First Class
Ny First Class hos Qatar Airways. Illustrasjon: Peacock Suite.

Qatar Airways har nylig annonsert planer om å introdusere en ny First Class. Den nye sjefen, Badr Mohammed Al Meer, som tok over etter Akbar Al Baker, har store ambisjoner for flyselskapet. Al Meer har en frisk tilnærming til ledelse og har som mål å forbedre både arbeidskulturen og kundetilfredsheten.

Ny First Class inspirert av privatfly

I mars 2024 delte Al Meer sine planer om en ny førsteklasse under et intervju med CNBC. Han beskrev det som “en ny æra” for flyselskapet etter en omfattende gjennomgang av driften. Al Meer mener at en førsteklasse har en fremtid i Qatar Airways, til tross for at tidligere CEO Akbar Al Baker ønsket å eliminere den til fordel for en forbedret businessklasse.

Al Meer forklarte at flyselskapet er godt i gang med å utvikle den nye førsteklasseopplevelsen, som skal kombinere det beste fra kommersiell flyvning og privatfly. Han antydet at prosjektet er 70-80% ferdigstilt, og at de nå finjusterer detaljer som farger og små elementer. Det er imidlertid utfordringer med logistikk og sertifisering som kan forsinke lanseringen.

ny First Class
Qatars Boeing 777-9 – vil den få ?Foto: Boeing

Hvilke fly får ny First Class ?

For øyeblikket tilbyr Qatar Airways førsteklasse på sine Airbus A380 og noen Boeing 777-fly som opprinnelig kom fra Cathay Pacific. Det er forventet at den nye førsteklassen først vil bli introdusert på Boeing 777-9-flyene, som selskapet har 60 av på bestilling. Disse flyene vil etter hvert bli flaggskipet i Qatar Airways’ flåte.

Det er imidlertid usikkert om alle eller bare noen av 777-9-flyene vil få den nye førsteklassen, spesielt med tanke på forsinkelsene i forsyningskjeden. Qatar Airways vurderer også å bestille flere Airbus A350-1000 og Boeing 777-9-fly, som muligens kan inkludere den nye førsteklassekabinen. Det er imidlertid ingen planer om å ettermontere eksisterende fly med den nye førsteklassen.

Forventninger til den Nye Førsteklassen

Qatar Airways har nylig avduket sin nye Qsuite Next Gen businessklasse, som vil debutere på Boeing 777X. Denne oppgraderingen viser selskapets dedikasjon til å tilby enestående passasjeropplevelser. Den nye førsteklassen forventes å imponere på samme måte, med fokus på komfort og luksus.

Tidligere har Qatar Airways’ businessklasse vært eksepsjonell, mens førsteklassen har vært mer middelmådig. Med den nye ledelsen håper selskapet å tilby en førsteklasse som virkelig gir en “wow”-faktor og skiller seg ut i konkurransen.