Flyselskap Oneworld

British Airways kutter ruter grunnet problemer med Trent 1000-motorer

 British Airways grunnet problemer med Trent 1000
LONDON, UK:
British Airways Boeing 787-9 med Trent 1000 motorer levert av Rolls Royce . Foto: BA.

British Airways (BA) har måtte justere sitt rutenett denne vinteren på grunn av vedvarende problemer med Rolls-Royce Trent 1000-motorene som brukes på deres Boeing B787-flåte.

Selskapet har midlertidig kuttet flyvningene fra London Heathrow til Kuala Lumpur International og redusert frekvensene til flere andre destinasjoner, inkludert Doha, New York, Mumbai, Baltimore, Boston, Los Angeles, Pittsburgh og Santiago de Chile.

Motorproblemer fører til endringer med Trent 1000

Selskapet har forklart at forsinkelser i levering av motorer og reservedeler fra Rolls-Royce har tvunget dem til å gjøre disse endringene. Spesielt gjelder dette Trent 1000-motorene, som driver British Airways’ B787 Dreamliner-fly. I en uttalelse sier British Airways:

Vi er skuffet over at vi må gjøre ytterligere endringer i vår rutetabell, da vi fortsatt opplever forsinkelser i leveringen av motorer og deler fra Rolls-Royce, spesielt når det gjelder Trent 1000-motorene på våre B787-fly.

British Airways’ Dreamliner-flåte

Ifølge flåteinformasjon har flyselskapet 41 Dreamliner-fly utstyrt med Trent 1000-motorer. Flåten består av ti B787-10, tolv B787-8 og atten B787-9 fly. Selskapet bruker også andre motorer fra Rolls-Royce, inkludert Trent 800, Trent 900 og Trent XWB. I tillegg til GE90-motorer fra General Electric og LEAP-motorer fra CFM International.

Ruteendringer for vinteren

Flyvningene til Kuala Lumpur er utsatt til april 2025, ifølge Aviation Week. På ruten mellom London Heathrow og Doha har kapasiteten blitt redusert med 51 %, og mellom London Gatwick og New York JFK har British Airways kuttet frekvensene med 75 % denne vinteren. De andre berørte destinasjonene vil oppleve mindre reduksjoner i antall avganger.

British Airways understreker at de har valgt å handle nå for å sikre at kundene kan planlegge reisene sine uten usikkerhet. Selskapet forklarer:

“Vi har tatt dette steget fordi vi ikke tror problemet vil bli løst raskt. Vi ønsker å gi våre kunder den sikkerheten de fortjener for sine reiseplaner.”

Konsekvenser for reisende

For de reisende betyr dette at noen ruter kan ha færre avganger, mens andre er midlertidig stanset. British Airways arbeider med å finne løsninger for å minimere ulempene for sine passasjerer. Det er likevel viktig for reisende å sjekke oppdaterte flytider og holde seg oppdatert på eventuelle endringer i sine reiseplaner.

Lavere kapasitet kan øke prisene

Den reduserte kapasiteten på flere ruter kan føre til høyere billettpriser i tiden fremover. Når etterspørselen er høyere enn tilbudet, er det vanlig at prisene øker. Dette kan spesielt påvirke reisende til og fra destinasjoner som New York, Doha og Kuala Lumpur. Inntil motorproblemene med Trent 1000 blir løst, må passasjerer være forberedt på mulige prisstigninger, spesielt på de mest populære rutene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.