Flyselskap

Qatar med uventet LCC samarbeid i Syd Europa

QR 787

Jeg publiserte på mandag følgende innlegg om Singapore Airlines og avtalen med Tyske Eurowings. Bare timer etter, dukker følgende melding opp på mitt ørkentelegraf-apparat fra Qatar.

Båndene mellom Qatar Airways og den europeiske holding-selskapsgruppen International Airlines Group (IAG) blir stadig tettere. Den 1. august økte Qatar Airways sitt eierskap i IAG til 20 prosent, og nå inkluderer Doha selskapet en stor og omfattende code-share avtale med spanske Vueling, som er en LCC enhet i IAG.

Omfattende code-share avtale

Samarbeidet mellom Qatar Airways og Vueling omfatter 59 ruter fordelt med 43 til og fra Barcelona (BCN),og 16 ruter til og fra Roma Fiumicno (FCO), som også er en av basene til det Spanske lavprisflyselskapet.

Qatar Airways flyr til både Roma og Barcelona med to daglige avganger fra Hamad International Airport i Doha(DOH), slik at Vuelings rutenett, kombinert med Qatar Airways flyr til hele 150 destinasjoner fra Doha.

Følgende 43 byer har Qatar Airways code-share med Vueling ruter fra Barcelona: La Coruna, Alicante, Almeria, Ancona, Asturias, Bari, Bilbao, Bologna, Brindisi, Cagliari, Catania, Dubrovnik, Faro, Florence, Fuerteventura, Funchal, Genova, Gran Canaria, Ibiza, Jerez de la Frontera, Lanzarote, Lisboa, Malaga, Malta, Napoli, Nice, Olbia, Palermo, Palma Mallorca, Pisa, Porto, Praha, Rotterdam, San Sebastian, Santa Cruz de la Palma, Santander, Santiago de Compostela, Sevilla, Split, Tenerife North, Trieste, Torino og Valladolid.

Til og fra Roma vil være Qatars code-share være tilgjengelig til følgende byer: Alicante, Bilbao, Catania, Dubrovnik, Ibiza, Lampedusa, Malaga, Nice, Palermo, Palma Mallorca, Paris-Orly, Praha, Santiago de Compostela, Sevilla, Split og Valencia.

 airline-vueling1

 

«Excellence» Fordeler for Business Class-reisende

Samarbeidet gir en utfordring for Qatars reisende i Business Class. De vil enten være nødt til å starte, eller avslutte med en tur ombord Vueling A320. Maskinen har faktisk ikke egen kabin for business class. I stedet vil de bli tilbudt tilgang til servicefordeler, kombinert med de spesielle «Excellence Fares» Vueling. Her snakker vi om fast-track tilgang til VIP lounge, prioritert ombordstigning og setereservasjon. De fremste seteradene med blokkert midtsete, gratis mat og drikke om bord.

Som en del av samarbeidet vil medlemmer av Qatar Airways Privilege Club opptjene Q-miles når de flyr med Vueling. Den nye code-share avtalene bygger på interline avtalen de to selskapene signerte datert oktober 2014. Avtalen er gyldig med umiddelbar virkning slik at bestillinger allerede kan foretas.

Tror du at Norwegian (DY) starter tilsvarende samarbeid fra norske- og svenske destinasjoner ?

H/T: check-in.dk