Flyselskap

Norwegian vil bygge nytt kontorbygg på Fornebu

NORWEGIAN-BYGG

 

Norwegian (NAS) er allerede kommet langt i planleggingen om å bygge et nytt hovedkontor i Oslo. Bygningen vil ha sin egen t-bane stasjon.Den norske lavprisflyselskapene har ikke bare vekstambisjoner i luften. Selskapet er godt i gang med planer om å bygge et stort kontorbygg, som i fremtiden skal romme selskapets hovedkontor i Oslo, skriver Budstikka.

Deres gamle kontorbygg på Fornebu-området, i Bærum kommune  går under navnet «Diamanten» og huset flyselskapet Braathens SAFE fra slutten av 1985 og i mange år framover. I dag er bygningen er en del av Norwegians hovedkontor, hvor 500 ansatte har sitt daglige virke, men selskapet er i ferd med å vokse ut av bygget.

Kjøpte nabotomt

Derfor kjøpte konsernsjef Bjørn Kjos og styreleder Bjørn H. Kise i slutten av 2012 nabotomten til «Diamanten» gjennom deres felles investering-selskap HBK Invest AS. Det er en tomt på 3000 kvadratmeter, og her er det planlagt å bygge et nytt hovedkontor med minst fem etasjer og to underjordiske plan.

FBU banen

Privat t-bane stasjon

Bjørn Kjos har et rykte for å tenke og handle stort når han går i gang. Det er også tilfellet for det nye hovedkontoret, som forventes å ha sin egen t-bane stasjon. Det er planlagt at byggingen av en t-banestasjon like under Norwegians hovedkontor. Den såkalte exit nord på den nye «Arena-stasjon» som er en av seks nye stasjoner på Fornebubanen. Man planlegger derfor en søyle med heis, som går direkte opp til hovedkontoret. Fornebubanen planlegger å tilby åtte avganger i timen til og fra stasjonen, som forventes å bli brukt av 6000 mennesker hver dag.
Planene for det nye bygget er ennå ikke klar til å bli realisert, selv om Norwegian ønsker å komme raskt i gang. I august 2014 var lokalpolitikerne i Bærum kommune tilstede når Norwegians presenterte sine ekspansjons planer. Men de nærmeste naboene er skeptiske og protester mot planene, som de frykter støy og lekeplass forsvinne.