Flyselskap Tips

Umulig å få nødpass ved Oslo Lufthavn Gardermoen

nødpass - pass

Skal du ut å reise i helgen? Husk for all del passet ditt !

– Politiposten for nødpass har vært stengt i litt over en time, opplyste vaktleder Kjetil Folkvord ved Gardermoen politistasjon til NTB ved 16.30-tiden fredag.

En passasjer kontaktet NTB fredag ettermiddag og fortalte om køer ved nødpasskontoret, og at flere mistet flyene sine fordi de ikke fikk pass.

– Da vi spurte politiet om hva vi skulle gjøre, fikk vi beskjed om å ringe Erna (Solberg), sier passasjeren, som ikke ønsker å bli navngitt. Ifølge Folkvord har politiet vært nødt til å sette all bemanning inn i passkontrollen på grunn av sykdom.

– Det har ikke vært mulig å få inn ekstramannskaper. Men vi håper å få åpnet nødpasskontoret så fort som mulig, sier Folkvord.

– Passasjerer i køen forteller at de er blitt bedt om å ringe statsministeren?

– Det vil jeg ikke kommentere, sier Folkvord.

(C) NTB

Bakgrunn

Nødpass utstedes så nært som mulig opp til avreise tidspunkt. Nødpass kan kun benyttes til én reise, og koster like mye som ordinært pass. Nødpasset må leveres inn til politiet med én gang etter at du kommer hjem. Det er flere land som ikke aksepterer nødpass. Du er selv ansvarlig for å undersøke om det landet du skal reise til godtar nødpass.

Når du søker om nødpass må du ta med deg to passfoto. Nødpasset er ikke gyldig i alle land. Du kan for eksempel ikke benytte nødpass ved innreise til USA og Dubai. Du er selv ansvarlig for å undersøke om det landet du skal reise til godtar nødpass.

For mere detaljert informasjon.