Flyselskap

Lufthansa til Nordens Paris fra vinteren 2016

Nordens Paris

Det tyske flyselskapet Lufthansa har store forventninger til sin nye Norges-rute med oppstart i november. Flyselskapet som i år feirer 50 årsjubileum for oppstart av ruter til Norge skal satse på Tromsø – Nordens Paris som vinter destinasjon.

Fra 26. november i år vil selskapet fly på lørdager mellom Frankfurt og Tromsø med Airbus A319.

LH A319 Nordens Paris
Foto: Lufthansa

LH870 som er rutenummeret vil ankomme Tromsø ved 13.15 tiden og fly tilbake 14.10.

Selskapet vil operere ruten fram til sommersesongen starter opp 25. mars 2017. Håpet for selskapet er å tiltrekke seg tyske turister som etterspør vinterdestinasjoner nord i Europa. Alpinanlegg og turistattraksjoner med vintertema får en ypperlig sjanse for å få innpass i det tyske markedet, og å tiltrekke seg turister til Tromsø og regionen også på vinterstid heter det i en pressemelding fra flyselskapet. Medlemmer av SAS Eurobonus opptjener Eurobonus poeng ved flyvninger på Lufthansa. Selskapet er del av Star Alliance.

Setter også Nord-Finland på kartet

I desember i år vil selskapet også starte opp rute mellom Frankfurt og Ivalo i Nord-Finland. Dette blir selskapets andre destinasjon fra Tyskland til de nordlige områdene av Finland. Flyselskapet hevder seg å være det eneste vesteuropeiske selskapet som da vil operere tre destinasjoner så langt nord i Skandinavia.

Tromsø Lufthavn – Nordens Paris

Tromsø lufthavn, Langnes (IATA: TOS, ICAO: ENTC) eies og drives av Avinor AS. Den har én rullebane på ca 2400 meter, og ligger på Langnes, ca. 3 km vest for sentrum av byen Tromsø. Den hadde 2 006 924 passasjerer i 2014, og var med det den største lufthavnen i Nord-Norge og femte største i landet som helhet. Lufthavnen er base for Widerøe, og trafikkeres av Norwegian og SAS med flere daglige ruter. Flyplassen er også base for Norsk Luftambulanse sine ambulanse fly.

Tromsø er en by og kommune i Troms fylke. Den er den største byen i Nord-Norge, og den niende største kommunen i Norge. Siden omkring 1840 har byen hatt tilnavnet «Nordens Paris». Som hovedsete for Arktisk råd kan byen med en viss rett kalles «hovedstaden i Arktis».

%d bloggere liker dette: