Flyselskap

Ryanair velger Aviator som handling selskap ved Oslo Lufthavn

Ryanair

Det blir handling selskapet Aviator som skal håndtere det Irske lavpris-flyselskapet Ryanair ved Oslo Lufthavn, Gardermoen. Det Svenske handling selskapet Aviator, som tidligere het Novia Denmark ved Kastrup, vil være ansvarlig for å håndtere Ryanairs fly når det irske lavprisselskap starter sine flygninger den 30 oktober til og fra Oslo Lufthavn.

Konkurranse blant handling-selskapene

Ryanair starter med fire daglige avganger til London Stansted og Vilnius i Estland.
Med Ryanair kontrakten blir det litt medvind for Aviator ved Gardermoen. I april 2015 tapte selskapet handlingen konkurransen i Norwegian til skotsk handling selskapet Menzies. Det betyr at Aviator er det minste av de tre handling selskapene ved de største flyplasser i Norge. I tillegg til Aviator og Menzies, er også SAS Ground Handling (SGH), selvfølgelig til stede på flyplassen.

I dag handler Aviator følgende flyselskap ved Oslo Lufthavn: Aegean Airlines (A3), Air France (AF), Czech Airlines (CZ), Emirates (EK), Flybe (BE), KLM (KL), Sunexpress (XQ) og Vueling (VY). Flyselskapene har til sammen ca 20 turn-arounds per dag ved Gardermoen.

Stenger helt på Rygge

Ved Kastrup,  er Aviators Danske datterselskap, Copenhagen Flight Services, ansvarlig for å handling av Ryanairs fly. Ryanair gjør sin inntreden og åpner de to rutene i Gardermoen, på grunn av selskapets lukker sin store base i Oslo Rygge flyplass. Nedleggelsen ved Rygge kommer som en konsekvens av Stortinget har innført en ny passasjer avgift. Basen på Rygge har  i dag 26 ulike Ryanairs ruter som legges ned. 16 av Rygge rutene blir stengt i slutten av oktober. Rutene til Beziers, Brussel, Chania, Dublin, Edinburgh, Malaga, Palma, Poznan, Pula, Riga, Rzescow, Thessaloniki, Sczecin, Tallinn, Wroclaw og Zadar.

aviator ground handling

Ground handling

I luftfart, defineres ground-handling som et sett av tjenester utført på et fly mens det er på bakken og (vanligvis) parkert ved en terminal bygget. Tjenestene kan typisk inkludere catering, renhold, passasjer håndtering. Også Ops- og baggasje tjenester inngår i begrepet Ground Handling.