Flyselskap

Norwegian åpner nye direkteruter til USA

USA enste

Fra neste sommer oppretter flyselskapet Norwegian fire direkteruter mellom Spania og USA. Rutene skal gå fra Barcelona til New York, Los Angeles, San Francisco og Fort Lauderdale. Oppstart er i juni neste år.
Spania er allerede et stort satsingsområde for flyselskapet, og nå etableres det en base i Barcelona for de nye langdistanse operasjonene.

Spanjoler over Atlanteren

– Mange spanjoler velger å fly på Norwegians spanske innenriksruter og rutene til andre deler av Europa. Stadig flere amerikanere flyr også med oss til Europa, og vi ser frem til å ønske enda flere reisende på begge sider av Atlanteren velkommen, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian lanserer også en ny rute mellom København og San Francisco fra neste vår.

– Nye ruter mellom kontinentene er godt nytt for turismen og den lokale økonomien, og vi er glade for å bidra til økt verdiskaping og flere arbeidsplasser både i Europa og i USA. Dette er likevel bare begynnelsen. Med en bestilling på over 260 fly, kommer vi til å åpne mange nye ruter i fremtiden, sier Kjos.

Norwegian på langdistanse

Norwegian lanserte sin første langdistanserute i 2013 mellom Oslo og New York. I takt med selskapets leveranse av flere nye Boeing 787 Dreamlinere, har antallet transkontinentale ruter økt. I 2014 åpnet Norwegian ruter mellom London og Nord-Amerika, og i august i år åpnet selskapet ruter mellom Paris og USA. Norwegian har nå 42 ruter mellom Oslo, Stockholm, København, London, Paris, Barcelona og USA, samt mellom Skandinavia og Thailand. Norwegian tilbyr i dag flere ruter mellom Europa og USA enn noe annet europeisk flyselskap.

I dag har Norwegian langdistansebaser i New York, Fort Lauderdale, London og Bangkok, og har til sammen nærmere 500 medarbeidere i USA. Ingen andre ikke-amerikanske flyselskap har flere medarbeidere i USA enn Norwegian. Norwegian flyr nå langdistanseruter til ni destinasjoner i USA: New York, Los Angeles, San Francisco, Fort Lauderdale, Las Vegas, Orlando, Boston, Puerto Rico og St. Croix. I vintersesongen flyr Norwegian dessuten fra de franske karibiske øyene Martinique og Guadeloupe til Boston, New York og Baltimore/Washington. I tillegg tilbyr selskapet en rute fra Guadeloupe til Fort Lauderdale.