Flyselskap

Norwegian 737-MAX kan gi billige turer til USA

dy737max8

I flere år har Norwegian fristet publikum med løfter om billetter til under NOK 600 (USD$ 69) for å krysse Atlanterhavet. Nå ser det endelig ut som de billige billettene vi har snakket om så lenge endelig kan være innen rekkevidde.

Kommersiell direktør i Norwegian,  Thomas Ramdahl sier at flyselskapet hans venter på flyet som trengs for å kunne fly til denne prisen rundt NOK 600. Det er fordi de første av de 108 Boeing 737 MAX 8 passasjerflyene som Norwegian har bestilt til å fly rutene først vil være leveringsklare i 2017.

Boeing 737 Max 8 er forventet levert til SouthWest Airlines i løpet av tredje kvartal 2017. Men Boeing fortalte Bloomberg at flyene kan være klar for levering så tidlig som i mars. Ramdahl fortalte Business Insider at hans flyselskapet har planer om å foreta en annonsering rundt november eller desember i år med nøyaktige detaljer om de billige medium long-haul.

«Jeg kan love deg at du vil se transatlantiske ruter med Boeing 737Max neste år»  sa Ramdahl i et intervju i forrige uke. «Og det er da du vil se billetter ned mot USD 69».

737 MAX 8 har nye drivstoffeffektive CFM LEAP-1B-motorer, oppgradert avionikk og aerodynamikk. Som følge av den nye jetmotoren tilbyr flyselskapene rekkevidden og ytelsen til å drive transatlantiske tjeneste med lavere pris på en narrow-body jet.

Bakgrunn 737 MAX

Boeing 737 MAX er en familie av tomotors kort- og mellomdistanse passasjerfly som blir utviklet av amerikanske Boeing Commercial Airplanes. Den nye modellen er basert på Boeing 737 Next Generation-familien som den kommer til å erstatte. Den vil representere fjerde generasjon av 737-familien. Den viktigste endringen er bruken av større og mer effektive CFM International LEAP-1B-motorer. Flykroppen vil også gjennomgå enkelte modifikasjoner. Første leveranse av 737 MAX er planlagt å finne sted i 2017, 50 år etter at 737 gjennomførte sin første flyvning. Boeing har per mai 2015 bekreftede bestillinger for totalt 2 725 fly av typen 737 MAX