Article

SUPER TIPS: Her er det varmt i februar

varmt i februar

Vinterens reisemål gjelder fortsatt og er du ute etter behagelig varme, nesten som en vanlig norsk sommer, er dette reisemålene du skal sikte deg inn på.  Vi gir det termometeret hvor er det varmt i februar.

Varmt i februar – opp til 22 grader

Kanariøyene
Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote og Tenerife har alle behagelige temperaturer året rundt. Det er et perfekt reisemål for oss nordmenn som bare vil være borte en uke og ikke ha for lang flyreise. Gran Canaria har det varmeste været med temperaturer rundt 22 grader og stort sett oppholdsvær. De andre øyene har en gjennomsnittstemperatur på mellom 17 og 19 grader på dagtid. Puerto Rico på Gran Canarias sydspiss er et av Kanariøyenes mest solsikre reisemål og ofte er det nettopp her du får de høyeste temperaturene.

Egypt
De mest populære reisemålene i Egypt ligger på Hurghadakysten og her er det veldig behagelig temperaturer på vinteren. Både Hurghadakysten og Marsa Alam-kysten har vær som kan minne om den norske sommeren. Temperaturene når ofte opp til 22 grader og en stor fordel her er at det regner sjelden. På natten kan temperaturen synke til rundt 9 grader så det er bra å ta med en tynn genser eller jakke å ha på kveldene. Vanntemperaturen ligger på mellom 19 og 22 grader.

Marokko
På reisemålene Agadir, Marrakech og Taghazout er temperatur omentrent den samme i februar. Gjennomsnittstemperaturen midt på dagen er mellom 19 og 21 grader. Vanntemperaturen i Agadir og Taghazout ligger på rundt 16 grader så sørg for å bestille et hotell med oppvarmet basseng om du elsker å bade. Kveldene kan bli litt kjølige så ta med deg litt varme klær.

Ganske varmt i februar – 22 til 28 grader

For å få litt varmere vær og badetemperaturer over 20 grader må du reise litt lenger bort og da kan det være bra å ha minst to uker ferie.

De forente arabiske emirater
Året rundt med veldig høye temperaturer under våre sommermåneder. Det er heldigvis mye mer behagelig på vinterhalvåret. I Dubai og Abu Dhabi er temperaturen i februar rundt 24 garder på dagtid og 21 deilige grader i havet. På kvelden og natten synker temperaturen ned mot 14 garder, og det kan komme en og annen regnskur i februar. 

Florida
Når det er vinter i Norge er det høysesong i Florida, og her kan du glede deg til behagelige 23-25 grader i perioden desember til april. Vanntemperaturen er, takket være Golfstrømmen, alltid veldig behagelig med alt mellom 22 og 32 grader. Unngå sommermånedene fra juni-september, da orkansesongen kan by på høy luftfuktighet, hete og regnskurer. Februar er den perfekte måneden til å utforske Miami, Key West, Orlando og Everglades!

Den dominikanske republikk

Februar er den måneden i året med minst regn på Den dominikanskje republikk, i tillegg til at det er en av de rimeligste landene i Karibia å reise til for oss nordmenn. Det kalles ofte for “Karibia på budsjett”, til tross for at du her også får de vakre karibiske strendene, turkist hav og vaiende palmer. Det er i gjennomsnitt 24 regnfrie dager i februar, med 27 grader m dagen, 19 grader om kvelden og deilige 26 grader i vannet.

Sør-Afrika
Sommersesongen i Sør-Afrika er stikk motsatt av den i Europa, og fra desember-februar er det derfor sommersesong med opptil 27 grader og et tørt, varmt klima. Cape Doctor-vinden gir ofte en deilig sval bris om sommeren, og Cape Town blir sjelden ubehagelig varmt eller klamt. Badetemperaturen er på sitt høyeste i februar, på rundt 18-20 grader. Her er det masse å finne på! Ta kabelbanen opp Table Mountain og se den spektakulære utsikten, dra på safari og vingårdbesøk, eller surf og slapp av på stranden. Besøk Robben Island hvor Nelson Mandela var fengslet i 27 år og spis middag på den erkeafrikanske restauranten Mama Africa i Long Street.

Hett i februar – minst 28 grader

Vil du ha det ordentlig varmt med varme netter og deilige badetemperaturer i havet? Da får du reise litt lenger bort, og gjerne være borte minst to uker for at det skal være verdt den lange flyreisen. Her er reisemålene som har minst 28 grader på dagene.

Tanzania og Kenya
De to nabolandene på den afrikanske østkysten er begge populære reisemål for sol, safari og kultur, og de to landene er på sitt varmeste og tørreste fra januar – mars. Her ligger temperaturen både i luften og i vannet på hele 28 grader, så forestill deg å gå ut i vannet uten å merke til temperaturendringen. Herlig! Temperaturene kan synke til mellom 17-23 grader om kveldene, helt avhengig av hvor i landene du befinner deg. Utforsk landene kjent for vakre strandlinjer og øyer, verdenskjente safariparker, Masaii Mara og Afriks høyeste fjell Kilimanjaro. Øyene Zanzibar og Pemba utenfor Tanzania er paradisøyer som passer perfekt til strandferien.

Mexico
Til Mexico kan du reise året rundt og nesten alltid forvente deg temperaturer rundt 30 grader. Men det er når vi har vinter her i Norge været er som aller best, og det nesten ikke regner i det hele tatt. I februar er det cirka 30 grader på dagene og 18 grader på nettene. I havet er det 25 grader, deilige badetemperatur med andre ord. I gjennomsnitt regner det 7 dager i februar, men da oftest bare som en skur på morgen eller kveld.

Maldivene

Maldivene er best å reise til i perioden desember til februar. Det er få regndager og gjennomsnittstemperaturen ligger på 30 grader. I havet kan du bade i 29 deilige varmegrader og på nettene synker lufttemperaturen bare noen få grader ned til 24 grader. Det kreves altså ikke mye klær når du skal reise til Maldivene.

Thailand
I februar har stort sett hele Thailand varmt og fint vær. Temperaturen på dagen ligger rundt 33 grader, og på kveldene er det fortsatt 24 grader. Vil du kjøle deg ned? I havet er det 27 grader så det kanskje ikke hjelper så mye, men deilig er det. Det regner veldig sjelden i februar så det er bare å nyte av det fine været. 

Sri Lanka
Her er det hett stort sett året rundt. I februar skal du velge den østre siden av landet for å unngå regnet. Temperaturen ligger rundt 32 grader midt på dagen. Kvelder og netter er også varme med cirka 22 grader. Og havet, ja der er det badevennlige 29 grader. 

Rio de Janeiro, Brasil
For deg som vil ha et spennende og fargerikt reisemål så er Rio de Janeiro et perfekt valg i februar. Ikke bare er det karneval-tider men det er også høysommer og en gjennomsnittstemperatur på 30 grader. Det er vanlig med ganske kraftige regnskurer, men de kommer fort og forsvinner like fort. I havet kan du forvente deg 26 grader.