Flyselskap

Verdens lengste flyvning tar av om et par timer

Om noen ganske få timer, klokken 05:10 på søndag morgen, vil verdens nyeste og lengste flyrute gjennomføres for aller  første gang. Det er Qatar Airways nye rute mellom Doha og Auckland, New Zealand og har en avstand på 9,032 miles i hver retning.

verdens lengste

Verdens lengste

Qatar Airways Business class ombord på Boeing 777-200LR

Flyet har en beregnet flytid på 16 timer og 20 minutter mens det flyr østover (til Auckland), og 17 timer og 30 minutter på returen. Ruten vil bli fløyet med en Boeing 777-200LR, med 42 business class seter og 217 økonomiklasse seter.

Qatar Airways Boeing 777-200LR

 

Qatar-Airways-777

Verdens lengste flyrute erstatter den forrige lengste ruten i verden. Det var Emirates ruten mellom Dubai og Auckland. Qatar Airways nye rute er cirka 200 miles lenger. Før dette igjen, var verdens lengste rute  mellom Dallas og Sydney.

Men ingen av disse rutene er så langt verdens lengste. Fordi for noen år siden fløy Singapore Airlines ruten mellom Newark og Singapore. Den ruten forventes å bli relansert i 2018, og da vil det igjen være verdens lengste rute med ca. 500 miles.

Qantas er også forventet å lansere en rute mellom Perth og London neste år. Den vil bare være noen få miles kortere enn ruten mellom Doha og Auckland.

Har du tenkt å prøve Qatar Airways nye rute mellom Doha og Auckland ?