Flyselskap

Artist dømt for å bløffe til seg ungdomsrabatt hos SAS – over 70 ganger

Helgetilbud

Artist dømt for å bløffe til seg ungdomsrabatt hos SAS – over 70 ganger. Mann i 30-årene må betale tilbake 29 065 kroner pluss bot.

En mann i 30-årene er dømt til betinget fengsel for å ha løyet på alderen og bløffet seg til ungdomsrabatt hos SAS over 70 ganger.

Mannen erkjente delvis straffskyld da saken gikk for Stavanger tingrett, skriver Rogalands Avis. Ifølge tiltalen booket mannen i løpet av to og et halvt år 72 ungdomsbilletter til tross for at han var langt over aldersgrensen på 26 år.

Mannen forklarte at han i den aktuelle perioden reiste mye i forbindelse med sin virksomhet som artist.

Oppdragsgiverne booket

Han sier det var oppdragsgiverne som booket billettene, og mannen hevdet han ikke visste at han reiste på ungdomsbilletter.

Retten trodde ikke på dette, men er derimot «av den klare oppfatning at tiltalte med viten og vilje selv foretok bookingene, og oppga feil fødselsdato i den hensikt i å få rimeligere flybilletter enn det han hadde krav på».

Mannen er dømt for å ha fått 29.065 kroner i uberettiget vinning gjennom rabatter han ikke hadde krav på. 

Han fikk strafferabatt på grunn av lang behandlingstid. Retten dømte ham til 30 dagers betinget fengsel.

I tillegg må han betale tilbake det aktuelle beløpet til SAS, samt en bot på 10.000 kroner og 2.000 kroner i sakskostnader.

Om  ungdomsrabatt hos SAS

Perfekt for deg som er under 26 år og vil reise i Skandinavia, Europa, USA eller Asia til lave priser og høy tilgjengelighet. Og ikke minst få en rekke andre fordeler som gjør reisen din enklere.

Kilde: (NTB)