Flyselskap

SAS og Elkjøp inngår ett pussig samarbeid

sas og elkjøp

Perfekt til reisen – tjen SAS EuroBonus Ekstrapoeng hos Elkjøp.
Drømmer du om en solskinnsferie i Miami, en romantisk tur til Paris eller kanskje en storbyreise til London? Vi i Elkjøp hjelper deg på vei! Vi har de perfekte tingene til reisen. Hva f.eks. med en ny vaskemaskin? Eller en gaming-PC? Småvrient å reise med tenker du kanskje, men når du kjøper utvalgte produkter hos oss mellom 18. mars 2017 og 15. april 2017, får du SAS EuroBonus Ekstrapoeng med på kjøpet som du kan bruke på din neste ferie. Hva venter du på? Hopp om bord og finn din perfekte turkamerat blant våre mange utvalgte produkter.

Dette er reklameteksten til den Dixons eide kjeden Elkjøp. Fra den 18. mars 2017 til og med den 15. april 2017 er det antall forskjellige elektroniske produkter kjøpt, som avgjør hvor neste ferie går.

Cross sales & bundling

Dette er slett ikke ukjent innen markedsføring eller salg. Til og med Finanstilsynet omtaler dette i en publikasjon datert 2012. Men hvordan fungerer dette egentlig i praksis? Vel vi jakter SAS EuroBonus poeng hver eneste dag med lupe, og vi valgte derfor å gå dette litt nøyere i sømmene.

Hvor langt kommer jeg på mine SAS EuroBonus Ekstrapoeng?

Svalbard 10.000
Barcelona 30.000
Paris 30.000
Berlin 20.000
New York 60.000

Intet nytt under solen i denne tabellen. Fullstendig tabell over uttak av bonusreiser finnes på denne linken.

I den innledende reklameteksten publisert på nettsiden elkjop.no refereres det til en tur til Miami. Denne turen koster ifølge SAS sine hjemmesider 100.000 Eurobonus poeng i tillegg til skatter- og  avgifter. OK, så hvilket produkt eller produkter tar meg til meg Miami? Dette er tur-retur prisen med SAS i Business class. Fint skal det være.

Produktfoto – www.elkjop.no

Et kjøp av et kjøleskap av merket Samsung gir meg 40K poeng. Modellbetegnelsen er Samsung side-by-side RH56J69187F (180 cm).

På hjemmesiden til elkjop.no koster dette kjøleskapet i skrivende stund nesten tjue tusen norske kroner. Jeg må med andre ord kjøpe 2 1/2 slike kjøleskap for å kunne kjenne Miami-sanden mellom tærne.

Dersom jeg kjøper 5 slike kjøleskap og for eksempel en elektrisk tannbørste vil jeg passere 100K spend på SAS Eurobonus American Express, som utløser en Companion Ticket.

De aller færreste trenger 5 doble kjøleskap. Det er iallfall min subjektive vurdering.

Kan man selge varen videre? Ja det kan man…i Norge har vi jo mange forskjellige handelsplasser både for nye og gamle varer.

finn.no er et fantastisk sted for slike tjenester.

OK, du kjøpte 5 kjøleskap og en tannbørste / headset.

Dette kostet deg rett over 100.00 kroner. Du sitter igjen med 200K SAS Eurobonus poeng fra Elkjøp dealen. Du har i tillegg opptjent/opparbeidet deg 20K EuroBonus poeng fra American Express. På toppen av dette kommer en AMEX EuroBonus companion-billett.

Du kan med andre ord reise en tur/retur med kjæresten til Miami i Business Class. Du kan også ta en solo-tur senere i høst, mens du inviterer svigerforeldrene hans/hennes (2 voksne innenlands) for samvittighetens skyld…

Det du må gjøre – SAS og Elkjøp

  • Melde deg inn i SAS Eurobonus dersom du ikke allerede er medlem.
  • Søke om et SAS co-branded SAS Eurobonus AMEX-kort. Les mer her.
  • Legge ut 5 kjøleskap på finn.no med en rabatt. Tåler du 4K i rabatt per. kjøleskap har du allikevel kjøpt/fått ganske mye ferie for 20K kroner.

 

Det med liten skrift

Alt du må gjøre for å få EuroBonus Ekstrapoeng er å fortelle Elkjøp ditt EuroBonus medlemsnummer når du handler i et av firmaets  121 varehus. Nettbutikken godtar i kveld ikke AMEX-kort.

SAS gjør oppmerksom på at du enten må ha fylt 18 år eller få godkjennelse fra verge for å kunne motta et EuroBonus-kort og dermed også samle poeng når du handler hos Elkjøp.

Vær oppmerksom på at poengene ikke kommer før etter 34 dager, fordi Elkjøp tilbyr alle kunder åpent kjøp i 30 dager.

Returnerer du en vare med EuroBonus-poeng, blir dine poeng automatisk trukket fra ditt EuroBonus-kort. Poengene kan ikke byttes i kontanter eller trekkes fra som rabatt.

 

Lykke til !