Flyselskap

TEST: OSL-DOH med Qatar Airways i Business Class

OSL-DOH

Under Qatar Airways Travel Fare salg midt i januar, bestilte jeg en gjennomgående billett fra Oslo til Dubai med Qatar Airways. Dette var skolens vinterferie, så det priset ikke ut til den aller billigste turen. Men en pris på ca TNOK 9 tur/retur inkludert alle skatter. Her følger en test av strekningen mellom OSL-DOH.

 

Qatar Airways QR 176
Oslo (OSL) – Doha (DOH)
Søndag 19. februar 2017
Avgang: 16:50
Ankomst: 01:10 (+1 dag)
Flytid: 06:20
Flytype: Boeing 787
Sete: 1A

Kabin og sete

Atmosfæren i kabinen var rolig avslappende, noe den flotte stemningsbelysningen medvirker til. I Business Class har Qatar har utstyrt denne flytypen med en setekonfigurasjon på 1+2+1. Setene er av typen Business og konfigurert i en reverse-herringbone. Stolen har det meste av hva man kan forvente seg av et sete i Business Class.

På Qatars Dreamliner får alle passasjerer både i business- og økonomiklasse sin egen personlige berøringsskjerm, der man kan velge mellom en mengde filmer, musikk og annen skjermbasert underholdning. Man kan også koble til sin egen iPod eller iPad og se innhold herfra på den integrerte skjermen.

OSL-DOH foto ved broen i Oslo
Billecart-Salmon Brut

Pre departure (PDB)

Vel om bord og godt plassert i sete 1A kom en flyvertinne umiddelbart bort og presenterte seg samt hilste meg velkommen ombord. Hun tok også i mot bestilling på en pre-departure drink (PDB) som for min del ble Champagne av sorten Billecart-Salmon Brut. Kort tid etter ble det utlevert en toalettmappe og meny. På ettermiddags-avgangen fra Oslo deles det ikke ut pysj.

Mat og Drikke (OSL-DOH)

Menyen er fantastisk stor og omfangsrik til å tilbys på en flight som kun varer drøye 6 timer. I Qatars Business Class, har man «Dine on Demand». I praksis betyr det at man spiser når man er klar / eller sulten. Jeg valgte en relativt enkel meny da jeg kom rett fra en bedre middag. Jeg valgte en biff, som var flott tilbredt i flyets galley. Etter middagen falt valget på en iskrem. Det er heller aldri feil. Utvalget var ellers stort, og man kunne velge mellom 2 supper, tre forretter, seks hovedretter og ost, kake eller iskrem til dessert. I tillegg var det på denne flyvningen en «Italian taste» med 3 ulike pasta/spaghetti retter.

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Service

Servicen hos Qatar Airways er helt super. Du får det du peker på, og alle er hyggelig og blide. Kabinbesetningen på denne avgangen var av de bedre jeg har fløyet med, og her var servicen endeløs og hjertelig.

[review]