Flyselskap

Historien om Fly Viking – Norges nyeste flyselskap

 

Fly Viking

Den erfarne flykapteinen fra Lyngen havnet i klammeri med Widerøe etter at en kollega hadde fått sparken. I saken vitnet Giæver mot sin arbeidsgiver. Han ble selv oppsagt av flyselskapet i mai 2014. Han saksøkte Widerøe fordi han mente oppsigelsen var usaklig. Det endte i en rettssak som Giæver til slutt tapte. Han sluttet da i flyselskapet i april 2015.

Så, i februar 2016, kom nyheten om at den tidligere flykapteinen hadde startet et nytt flyselskap, Fly Viking, og leaset et fly i Dash 8 103-serien fra et selskap i Calgary i Canada. Selv spyttet han inn 40 millioner kroner i selskapet.

Målet var å starte flyruter i Nord-Norge i konkurranse med andre flyselskaper og med base i Tromsø.

Blant annet ville han ta opp konkurransen mot Widerøe på en del av kortbanerutene i Lofoten og Finnmark. Han ville knekke et monopol Widerøe har hatt på dette markedet i 50 år.

Om selskapet Fly Viking

  • FlyViking © er et varemerke tilhørende FlyViking AS.
  • Fly VikingFlyViking tilbyr ruteflyvninger tilknyttet regionale flyplasser I Norge.
  • Selskapets initielle flypark vil være basert på DHC8, dette er en serie maskiner vél tilpasset regionale flyplassers banelengde og topografi.
  • FlyViking eies av Viking Air Norway AS, som igjen er eiet av et antall aksjonærer med Ola OK Giæver jr, grunnlegger og styrets leder, som største aksjonær.
  • Selskapets operasjonelle hovedbase er i Tromsø, Flyplassveien 31.