Flyselskap

Qatar Airways er valgt som offisiell sponsor for FIFA 2018-2022

offisiell sponsor
Avbildet ved den offisielle signeringsseremonien i den nye sponsoravtalen i Doha er Qatar Airways-konsernsjef, Mr. Akbar Al Baker og FIFAs generalsekretær, Ms Fatma Samoura. Foto: Qatar Airways

 

Qatar Airways ble søndag annonsert som offisiell sponsor og offisielt flyselskap for FIFA som en del av en større sponsorpakke som varer fram til 2022. Kommende arrangementer sponset av Qatar Airways inkluderer FIFA Confederations Cup 2017, 2018 FIFA World Cup i Russland, FIFA Club World Cup, FIFA Women’s World Cup og 2022 FIFA World Cup i Qatar.

Som en offisiell sponsor av FIFA vil Qatar Airways ha omfattende markedsførings- og brandingrettigheter ved de to neste FIFA-verdensmesterskapene. Samlet har dette en forventet publikums rekkevidde på mer enn to milliarder mennesker per turnering. Flyselskapet vil også være tilstede ved konkurranser som FIFA U-20 World Cup, FIFA Futsal World Cup og FIFA Interactive World Cup, verdens største online spillturnering.

offisiell sponsor

Offisiell sponsor – ikke bare fotball

Dagens kunngjøring bygger på Qatar Airways sponsorstrategi med store sportsklubber og arrangementer over hele verden. Dette inkluderer partnerskap med FC Barcelona og Saudi-Arabias Al-Ahli FC, samt Formel E-løp i Paris og New York og UCI Road World Championship, sist holdt i Doha, Qatar. I tillegg til langvarige sponsorater av Qatar Total og ExxonMobil Tennis Turneringer.

«Qatar Airways forstår sportens kraft til å bringe folk sammen i en ånd av vennlig konkurranse. FIFA, som styrende organ for verdens mest populære sports-turnering, FIFA World Cup, belyser kraften i fotballens popularitet, og er en naturlig partner for Qatar Airways.

Vi gleder oss til å feire vinnerne sammen med fansen, inspirert av spillernes ballkunst og spenningen i hver kamp i løpet av de neste to FIFA-mesterksapene frem til 2022 FIFA World Cup.»

Mr. Akbar Al Baker, CEO, Qatar Airways.

Verdens raskest voksende

«FIFA er glad for å samarbeide med verdens raskest voksende flyselskap Qatar Airways. Selskapet er kjent for å være en pioner i luftfarts industrien, og er en ideell partner for FIFA. Vi forbereder det aller første verdensmesterskapet i Gulf-regionen, FIFA World Cup 2022 i Qatar. Vi ser frem til å jobbe hånd i hånd med Qatar Airways for å fremme FIFA-konkurranser og fotball rundt om i verden. »

Ms Fatma Samoura, Generalsekretær i FIFA.

Fédération Internationale de Football Association (FIFA) er en forening regulert av sveitsisk lov grunnlagt i 1904 og basert i Zürich. Føderasjonen har 211 medlemsforeninger, og dens mål, fastlagt i vedtektene, er den konstante forbedringen av fotball.