Flyselskap

Emirates overskudd stupte 80 prosent

Emirates lanserer Emirates kutter overskudd

Overskuddet til Emirates, Midtøstens største flyselskap, stupte over 80 prosent i fjor.

Flyselskapets overskudd tilsvarte nesten 3 milliarder kroner, opplyste Emirates Group torsdag.

En rekke problemer og utfordringer har bidratt til tilbakeslaget. Terrorangrep i europeiske byer, større skepsis til innvandring og kuppforsøket i Tyrkia skal ha gjort det vanskeligere for Emirates å tjene penger.

En sterk dollarkurs og usikkerhet i kjølvannet av Storbritannias nei til EU har også bidratt til vanskelighetene.

I tillegg har USAs nye president Donald Trump forsøkt å innføre innreiseforbud for borgere fra flere hovedsakelig muslimske land. Trump-regjeringen har også innført forbud mot PC-er og annen elektronikk på flygninger fra flere land i Midtøsten. Dette skal ha vært årsaken til at Emirates i april måtte kutte 20 prosent av sine flygninger til USA.

Om Emirates

Emirates er et flyseskap med hovedkontor i Dubai i De forente arabiske emirater. Det opererer med ruter til Midtøsten, Det fjerne østen, Europa, Afrika, Sør-Asia, øyer i Stillehavet og Nord-Amerika. Selskapets base er Dubai internasjonale lufthavn (DXB). Emirates flyr dagelig mellom Dubai og Oslo.

Selskapet ble etablert i mai 1985 av emiratet Dubais regjering og begynte flyvninger den 25. oktober 1985 med flyvninger til Bombay, Delhi og Karachi. Europeiske destinasjoner kom i juli 1987 og Det fjerne østen i juni 1990. Emiratene skaffet seg en 40 % aksjepost og Management-kontrakt med Air Lanka 1. april 1998 Nå kjent som Sri Lankan Airlines. Emirates SkyCargo er en underavdeling av Emirates.

Selskapet er 100% statseid og fraktet 12,52 million passasjerer i 2005. Antall ansatte den gang var 16 119. På 10 år er Emirates et av verdens raskest voksende flyselskaper, og Dubai Internatioal Airport (DXB) er blitt en av verdens travleste flypalsser med 66 431 533 reisende i 2013.

%d bloggere liker dette: