Flyselskap

Flyviking vil kapre pasienter med ny direkterute

FlyViking-pilot Pasienter

 

Det offentlige må jo være interessert i å spare penger. Men Pasientreiser er bundet av innkjøpsavtale. Pasienter forsøkes flyttet til Flyviking

22. mai starter FlyViking opp flygninger fra Tromsø til Alta, skriver iFinnmark.no.Her håper administrerende direktør Stein Terje Dahl i Flyviking å kunne kapre en del av pasientmarkedet på ruten Alta – Tromsø. Det har over lengre tid vært stor frustrasjon med at pasienter som hovedregel må ta kveldsflyet hjem sent på kvelden, ettersom de billigste billettene er der.

– Det er håpløst for folk som har vært til behandling og er ferdige og vente så lenge som i dag og ikke få reise hjem før med det siste flyet. Med prisene vi har så må jo staten være interessert i å spare penger og dermed bruke oss på dette.

Stein Terje Dahl, Administrerende direktør, FlyViking.

Pasienter kan ikke booke

Avdelingsleder Bjørn Erik Johansen i Pasientreiser sier at de ikke kan booke turer med FlyViking.

– Vi er bundet av innkjøpsavtaler nasjonalt med fly som Sykehusinnkjøp i Vadsø styrer. I Finnmark har vi avtaler med Widerøe, SAS og Norwegian, sier Johansen til iFinnmark.no.

Han forklarer at Ole Giævers Flyviking ikke er med i dette anbudet.

– På Pasientreiser kan vi ikke booke reiser med ham. Men så er det også slik at en pasient kan etter regelverket organisere reisen selv og legge ut og få refundert på reiseregning. Det åpner for at pasienter kan selv kjøpe billigste rutegående transport, sier Johansen.

– Hvis Giæver og FlyViking er billigst kan man altså kjøpe med han?

– Ja, det er korrekt. Avtalene løper en del år fremover, men det vil komme en anbudskonkurranse, og vi regner med at han sikkert vil ønske å være med neste gang, sier Johansen.

Kilde: ifinnmark.no