Flyselskap

Lufthansas nye Business-class på Boeing 777-9 får direkte adgang til midtgangen

Lufthansas nye

Vi har tidligere publisert artikkelen om at Lufthansa First Class forsvant ut av de nye Airbus A350-XWB maskinene. Det har også vært rapportert at dette vil kunne omfatte den helt nye serien Boeing 777-9, som skal settes i trafikk fra 2020.

Lufthansa vil lansere et helt nytt Business class sete for sin Boeing 777-9 flåte i 2020, men det vil ikke være en Første-klasse kabin i sikte. Lufthansa First Class er allerede fjernet fra Airbus A350-XWB maskinene som ble satt i trafikk fra München i uke 6-2017.

Det tyske flyselskapet har bekreftet at deres langt-rekkende Boeing 777-9 (topp-bildet) vil toppes med Business class. Det melder bransje-publikasjonen FlightGlobal, og setter spørsmålstegn om fremtiden for Lufthansas First Class.

Lufthansa First Class 747-8 © Foto: Gerhard Linnekogel, Lufthansa

Lufthansas nye Business class, betyr det slutt på LH F ?

Mange andre flyselskaper – blant dem Cathay Pacific (CX), Qantas (QF), Qatar Airways (QR), United Airlines (UA) og Asiana (OZ)- er uklare i sine ambisjoner om fremtidig First Class kabiner, til fordel for stadig bedre business class seter. Qatar Airways har allerede presentert sitt Qsuites konsept, som lanseres medio juli 2017.

Lufthansa har klart høye ambisjoner for sitt neste-generasjons Business class sete. De satser på at det vil fylle tomrommet eller fraværet av LH First Class på Boeing 777-9.

Lufthansas nye

Star Alliance-medlemmet tok levering av sin første Airbus A350 maskin i helgen. Flyet har nesten tilsvarende Business class sete som på den øvrige LH-flåten og  beholder den mye kritisert 2-2-2 layout i en tid da de fleste premium flyselskaper har beveget seg mot en 1-2-1 konfigurasjon.

Det nye Business class setet er allerede i de tidlige stadiene av design, og vil også bli rullet ut både hos Swiss og Austrian Airlines.

Zodiac Optima design

“Det vil være singel-sete konfigurasjon, slik at hvert sete har direkte tilgang til midtgangen”. “Denne enkelt-setekonfigurasjonen er mer eller mindre et must i det kommende tiåret.”

Harry Hohmeister, Member of the Executive Board of Deutsche Lufthansa AG til Australian Business Traveller

 

Hohmeister la til at Lufthansa jobber med det helt nye “business class-konseptet med en stor sete-produsent”. Det endelige designet skal settes i bestilling innen utgangen av 2018.

Kilde: Australian Business Traveller