Flyselskap

Lufthansa feirer Münchens 25-årsdag med special livery Airbus

Lufthansa feirer

 

Samarbeidet mellom Lufthansa og München går helt tilbake til oppstarten ved dagens München flyplass. Den 17. mai 1992 var en Boeing 737 fra  Lufthansa det siste flyet til å ta av fra flyplassen i Riem, rett før klokken 23.00. Følgende morgen landet to Lufthansa-fly, kalt “Erding” og “Freising”, samtidig på sør-og nordbanen til nye München flyplass.

Lufthansa feirer
Den gamle terminalen ved Munchen Reim airport. Foto ved: Okfm   – wikimedia.org

Det første flyet til å ta av fra den nye flyplassen var også et fly med Lufthansa-logoen. Neste morgen klokken 5:59 tok en Boeing 747 med seg VIP-gjester på en alpe-sightseeing.

De første skrittene i utviklingen av samarbeidet mellom Lufthansa-navet i München ble tatt så tidlig som i 1995. Da satt selskapet inn to langdistanse fly av typen Airbus A340. Tre år senere godkjente styret i Lufthansa selskapets engasjement i hva som til slutt skulle bli Terminal 2. For aller første gang gikk et flyselskap og en flyplass sammen om å planlegge, finansiere og bygge en terminal sammen.

Lufthansa feirer mer med Terminal 2

Terminalbygningen åpnet i 2003, og er skreddersydd for transfer-passasjerer. Terminal 2 banet vei for en raskere utvikling av München som en hub. Bare ett år etter åpningen, passerte passasjertrafikken over ti millioner passasjerer.

I 2010 godkjente tilsynsrådene til Flughafen München GmbH (FMG) og Lufthansa en utvidelse i form av en satellittbygning, som åpnet i april 2016. Siden da har Terminal 2 hatt kapasitet til å håndtere 36 millioner passasjerer årlig.

Lufthansa feirer

En annen milepæl fulgte i februar 2017, da Lufthansa og München flyplass hilste Lufthansas første A350 velkommen. I løpet av nær fremtid vil 15 av disse mest moderne og miljøvennlige langdistanseflyene være basert på Lufthansas München hub. Kort tid etter fulgte den neste felles suksessen:

München Airport Terminal 2 ble kåret til verdens beste terminal på London Skytrax Institute’s 2017 World Airport Awards.

%d bloggere liker dette: