Flyselskap

Ny direkterute mellom Zürich og Bergen åpnet lørdag

Ny direkterute mellom

Den nye ruten ble åpnet på Bergen lufthavn Flesland  lørdag, og ble markert med vannbro over flyet, kake og snorklipping. Den Sveitsiske ambassadøren til Norge og Island, Mr. Alain-Denis Henchoz var tilstede, samt representanter fra lokalt nærings- og reiseliv.

Leo Tonidandel, salgsdirektør i Lufthansagruppen fortalte at SWISS er glade for å etablere seg i Bergen. Han sa også at han var spesielt glad for å kunne operere ruten med det nye Bombardier CS100-flyet og kunne tilby komforten dette flyet gir. -Vi anser Bergen for å ha et aktivt nærings- og reiseliv, og ser frem til å operere og utvikle denne nye ruten. Dette håper vi også Vestlendingene vil sette pris på, så Tonidandel.

Aslak Sverdrup, lufthavndirektør på Bergen lufthavn, Flesland ønsket ZWISS velkommen og sa: – Vi har virkelig sett frem til å ønske Lufthansagruppen tilbake til Flesland. –Vestlendinger er som kjent svært reiseglade folk, og vi har tro på at Zürich vil være et populært reisemål i sommer. Den nye ruten til Zürich nok også tiltrekke sveitsere som ønsker å fly direkte til de populære fjordene på Vestlandet, fortsatte Sverdrup.

For forretningstrafikken kan denne ruten også bli et relevant alternativ. På kort tid kommen man seg til Zürich, som er et viktig finanssenter i Europa. Man kan også kunne bruke Zürich som et utgangspunkt for å reise videre til store deler av verden, til for eksempel Singapore, Hong Kong, Johannesburg eller São Paulo.

Ny direkterute mellom
Ny direkterute mellom Zürich og Bergen. Foto: Avinor

Miljøytelse og komfort

SWISS er det første flyselskapet som tar i bruk Bombardier CS100. Flytypen har blitt omtalt for både sin gode komfort og miljøytelse.

Kabinen har en såkalt 2-3-setekonfigurasjonog til sammen 125 seter; dette gir både mer benplass – og en opplevelse av romslighet om bord i flyet. De store vinduene slipper inn godt med lys i kabinen. I tillegg setter C-serien nye standarder hva gjelder motorteknologi, aerodynamikk og byggematerialer; noe som blant annet gir 20 % lavere utslipp, og er langt mindre støy enn tilsvarende flytyper.

Fakta om ny direkterute mellom Bergen og Zurich

  • Ruten er ny sommeren 2017 og drives av Swiss International Air Lines. SWISS, som er en del av Lufthansagruppen og medlem av Star Alliance flyr nå hver lørdag mellom Bergen og Zurich. Fra 5. juni vil de utvide, til i tillegg å fly direkte til Zurich onsdager.
  • Avgang Bergen 19:35 Ankomst Zürich 22:00
  • Reisetid: 2t 25m

Swiss International Air Lines (SWISS) betjener mer enn 100 reisemål i 43 land fra Zürich og Genève. www.swiss.com