Flyselskap

EasyJet fly omdirigert til Tyskland etter «terrorprat»

Easyjet

Et EasyJet-fly på vei fra Slovenia til London ble lørdag kveld omdirigert til Köln etter at tre av passasjerene skal ha snakket om terror.

Flere passasjerer meldte fra til besetningen om at de hadde overhørt en samtale mellom tre menn som angivelig handlet om «terrorsaker», opplyser tysk politi søndag morgen.

Ifølge en talsmann på flyplassen ble alle de 151 passasjerene evakuert fra flyet via nødsklier etter landingen i Köln. Deretter ble de tatt med til flyplassens transittområde og avhørt av politiet.

Tre menn ble pågrepet og tatt inn til avhør, men de skal så langt ikke ha bidratt til å klargjøre situasjonen, ifølge tjenestemenn.

Flyet ble undersøkt av politihunder, og politiet destruerte også en ryggsekk som ingen av passasjerene gjorde krav på, og som man antok tilhørte en av de pågrepne mennene.

Hendelsen førte til store forsinkelser på flyplassen i Köln. I løpet av en tretimersperiode fikk ingen fly lov til verken å lande eller ta av. To avganger ble innstilt, ti ble omdirigert og 20 avganger ble forsinket.

Om EasyJet

EasyJet er et britisk lavpris flyselskap. Selskapets hovedbase ligger ved London Luton Airport, men London Gatwick Airport er den største base . EasyJet er den største operatøren av Airbus A319. I 2003 kjøpte selskapet opp konkurrenten Go!, som var et lavprisselskap startet opp av British Airways for å møte konkurransen fra EasyJet. Selskapets grunnlegger var Stelios Haji-Ioannou, som nå eier flyselskapet Stelios Airlines. I mai 2013 startet Easyjet opp med en daglig rute til Bergen Lufthavn Flesland som den første ruten til Norge.