Flyselskap

Flere Widerøe-kanselleringer over hele landet

tredagers salg bombetrussel over hele landet

 

I tillegg til flere varslede kanselleringer i sommer har Widerøe blitt nødt til å innstille enda flere avganger de siste dagene. Problemene fortsetter inn i helgen.

Bakgrunnen for kanselleringene er bemanningsmangel, ifølge selskapet. Informasjonssjef Catharina Solli sier at rutenettet over hele landet rammes.

–Noen av kanselleringene er varslet på forhånd. Men vi har blitt nødt til å kansellere noe i tillegg de to siste dagene og i dag, sier Solli til NTB fredag.

Hun vil ikke ut med antall avganger og passasjerer som er rammet. Ifølge Avinors oversikt er avganger Kristiansand-Bergen, Oslo–Førde, Bergen–Aberdeen, og rutene Tromsø–Kirkenes, Tromsø–Hammerfest–Honningsvåg kansellert fredag.

Ruten mellom Tromsø og Lakselv er innstilt fredag kveld, noe som også fører til at turen tilbake lørdag morgen utgår. Solli understreker at denne kanselleringen var varslet på forhånd.

Fortsetter over hele landet

Hun beklager problemene og sier at flyselskapet jobber dag og natt for å få passasjerene fram.

– Alle som er rammet, blir kontaktet på sms, etterfulgt av epost med alternativt ruteforslag. Hvis det går greit, så gjør man ikke mer og møter opp til ny rutetid. Hvis ikke dette passer, finner vi en løsning sammen med kunden, og tilbyr også full refusjon dersom man ikke finner noen løsning, sier informasjonssjefen.

Om Widerøe

Widerøe AS er eier av datterselskapene Widerøe Ground Handling, Widerøe’s Flyveselskap, Widerøe Technical Services og Widerøe Internet. Til sammen er vi 3000 stolte og engasjerte medarbeidere. WGH håndterer bakketjenester på 42 lufthavner i Norge og vi flyr til 45 destinasjoner i inn- og utland.

Widerøe er et annerledes luftfartsselskap. Vi har et evig engasjement for å knytte steder og folk sammen, og strekker oss for folks mulighet til å skape og bo hvor de vil. Dette har vi trodd på og kjempet for i over 80 år og vi skal strekke oss så langt det er mulig for å gi alle et godt tilbud. Widerøe skaper muligheter mellom små og store steder.