Hotel

Game of Thrones-fansen: TV-serien skaper reisefeber over hele verden

Game of Thrones

 

Verden venter spent på premieren på sesong 7 av Game of Thrones , men fansen trenger ikke smøre seg med tålmodighet for å få oppleve en ferie inspirert av fantasyseriens verden. Hotels.com™ kan rapportere om sterk vekst i antall søk på de fantastiske innspillingsstedene som brukes i serien.

Serien er blant verdens mest populære, og har bygget opp et stort, internasjonalt publikum etter at den først kom på luften i 2011. Forrige sesong ble hver enkelt episode sett av over 23 millioner seere verden rundt.

Stedene som vises mest i serien, samt de som ventes vist i sesong 7, er blitt svært populære reisemål. Reiseekspertene hos Hotels.com kan rapportere om store økninger i antallet søk etter reisemål på Island og i Spania, Kroatia og Nord-Irland.

Reis «nord for muren»

Island, som er stedet der man finner seriens kanskje mest ikoniske landskap, «nord for muren», har hatt den største veksten i antall søk. Søkene etter reiser til Sagaøya har gått opp med utrolige 285 % siden 2014, da seriens popularitet virkelig begynte å ta av.

Denne trenden ser også ut til å fortsette i tiden framover. Tallene for 2017 har vokst med 30 % sammenlignet med 2016, så det er mye som tyder på at det fremdeles er mange fans som ønsker å gå i Jon Snows fotspor.

King’s Landing i Kroatia

Flere destinasjoner i Kroatia, som er et av de viktigste innspillingslandene, har også hatt stor vekst i antall besøkende. Den eldgamle byen Split på kysten av Dalmatia har opplevd en økning på nesten 120% i antall søk. Fansen av Daenerys Targaryen vil sette pris på en omvisning i Diokletians palass, der tronsalen hennes befinner seg.

Den mindre kjente kroatiske byen Sibenik, hvor scenene fra den berømte byen Braavos spilles inn, har opplevd en lignende økning. Søkene etter hotellrom der har gått opp med 60 % .

Dorne i Sevilla

Fansen er også interessert i det varme klimaet og den behagelige livsstilen i Sevilla i Spania. Søkene etter dette reisemålet har økt med 145% . Sevilla har blitt brukt som innspillingssted for Dorne, som er det mest eksotiske av kongerikene i serien, og stedet der godset til huset Martell befinner seg.

Irsk sjarm

I opptakten til premieren på sesong 7 har Belfast ligget på toppen av fansens ønskelister. Den røffe og forrevne nordlige delen av Irland ryktes å være juvelen i den nye sesongens krone. Antallet hotellsøk etter hoteller i Belfast har gått opp med nesten 120 % før sesongpremieren, og byen vil ta i mot tusenvis av fans i 2017.

Isabelle Pinson, Vice President, EMEA  hos Hotels.com sa: « Game of Thrones har fått fans verden over til å drømme om å reise til seriens fantastiske innspillingssteder, og dette har ført til en stor økning i antallet hotellsøk på disse stedene. Som reiseentusiaster og eksperter på overnatting er vi glade for å kunne hjelpe fansen med å få givende og minneverdige Game of Thrones -inspirerte ferier. Som så mange andre mennesker rundt om i verden ser vi fram til sesong 7 og å få se de flotte stedene der serien spilles inn».