Flyselskap

American Airlines: Vil holde Qatar Airways unna USA

British Airways til London Unna USA

American Airlines sjef: “Vi vil gjøre alt vi kan for å stoppe Qatar Airways, og andre Gulf baserte selskaper og deres entré i det Amerikanske markedet”.

American Airlines vil gjøre alt for å holde Qatar ute av USA, fortalte konsernsjef Doug Parker på CNBCs Half-time report fredag ettermiddag norsk tid.

Qatar Airways kunngjorde i juni måned en intensjon om at selskapet ønsket å kjøpe en 10 prosent eierandel i American Airlines. På fredag formiddag fortalte Parker at Qatar Airways enda ikke har mottatt regjeringens godkjenning for sin plan, og han har ikke hørt noen oppdateringer.

I følge Parker har Qatar Airways på nytt sendt en forespørsel, da han trodde at den fortsatt ikke var godkjent.

Qatar Airways – unna USA

Tidligere denne måneden annonserte American Airlines at de ville avvikle Codeshare-avtaler med Qatar Airways og Etihad Airways fordi de angivelig mottok “ulovlig” statsstøtte.

Codeshare avtalene tillater flyselskapene å bestille passasjerer på hverandres fly. Begge flyselskapene benekter at de er subsidierte.

“Det er ikke rettferdig, og vår jobb er å sørge for at vi påpeker at det ikke er rettferdig og gjør alt vi kan for å hindre dem fra å kunne ekspandere til våre markeder og ta bort amerikanske jobber.”

Doug Parker, CEO, American Airlines til CNBC.

Codeshare-avtalen var et godt tilbud for kundene, men de var ikke nyttige for American Airlines, sa Parker. Flyselskapene konkurrerer mot amerikanske og andre amerikanske flyselskaper “på en urettferdig måte, og det bør ikke tillates.”.

American Airlines sin beslutning om å bryte avtalene har ikke dratt opp forventningene. Qatar Airways plan om å kjøpe en eierandel i American Airlines.

“Vi ser hvor alt dette ender opp,” sa Parker.

Brukbare resultater hos American

American Airlines oppnådde i andre kvartal inntekter som slo Wall Street forventninger. Aksjene i American Airlines (AAL) steg umiddelbar godt over 2 prosent etter kunngjøringen.American

“Vi trodde vi var undervurderte i går,” sa Parker. “Så nå føler vi oss virkelig undervurdert de siste par dagene. Dette  fordi markedet ser ut til å reagere på kortsiktige inntekter, i motsetning til langsiktige kontantstrømmer.”

Tror du noen gang at Qatar Airways får kjøpt seg en ordentlig aksje-post hos Qatar Airways?