Flyselskap

Baby født ombord på Lufthansa

Costa Rica Baby født

En frisk og sunn baby gutt kom til verden ombord hos Lufthansa LH543 fra Bogota.

Den 26. juli 2017 ombord på Lufthansa-rute LH543 fra Bogota til Frankfurt gikk ikke alt helt som forventet for mannskapet og passasjerene ombord. En 38 år gammel kvinne fra Bulgaria fødte en baby gutt midt over Atlanterhavet. Moren og babyen har det bra. Tidspunktet for fødselen klokka 12:37 – fødested: Høyden over Nord-Atlanteren i 39.000 fot (ca. 11.800 meter) på breddegrad  49 grader Nord og en lengdegrad på 21 grader Vest.

Baby født

Airbus maskinen av type A340-300, og med registrering D-AIFC «Gander / Halifax» tok av fra den Colombianske hovedstaden Bogota den 25. juli klokka 21.00 lokal tid med totalt 191 passasjerer og 13 besetningsmedlemmer ombord. Under flyvningen opplevde kvinnen at fødselen var i gang.

Mannskapet flyttet flere passasjerer til seter foran, og den bakre delen av flyet ble gjort om til en improvisert fødestue. Hele området ble stengt av med en skjerm av hensyn til personvern. Fødselen fortsatte uten komplikasjoner, assistert av kabinbesetningsmedlemmer og tre leger som var ombord å være ombord. Den nye moren Desislava K. takket teamet med hjelpere og kalt sin sønn Nikolai – samme navn som en av legene.

Landet i Manchester

For å gi moren og hennes barn nødvendig medisinsk omsorg, bestemte kapteinen seg for å lande i Manchester. Der landet flyet klokken 13:09 lokal tid, nå med 192 passasjerer ombord. Når mor og barn var overlatt i trygge i hendene hos medisinsk personale, fortsatte kapteinen videre til Frankfurt. Det forsinkede flyet landet da i Frankfurt klokka 17:28 lokal tid.

«Jeg har aldri opplevd noe slikt i min 37 års yrkeserfaring. Hele mannskapet gjorde en ekstraordinær jobb. Dette var flott teamarbeid, med alle som gjorde sin rolle,»

Kurt Mayer, kaptein på rute LH543.

Etter landingen gikk jeg umiddelbart til moren og det nyfødte barnet for å ønske baby-gutten velkommen til verden. Bortsett fra fødselen til min egen sønn, var dette det mest følelsesladede øyeblikket i mitt liv, sa Mayer.

«Da babyen ble født, informerte jeg de andre passasjerene over PA-systemet. Passasjerene applauderte og var like glade som meg for at alt gikk bra,» sa Carolin van Osch, Purser på flyet.

«På vegne av mannskapet, vil jeg gjerne takke legene som bidro til å gjøre dette mulig, og vi ønsker familien alt det beste», sa Carolin van Osch.

Fødsler ombord er ganske sjeldne. Dette var den ellevte fødselen ombord hos Lufthansa-flyet siden 1965. Kabinpersonalet får regelmessig førstehjelpstrening, som også inkluderer innledende tiltak og instruksjoner om bruk av medisinske materialer og instrumenter for mulig fødsel om bord. Lufthansa anbefaler at gravide kvinner snakker med legen/gynekologen om det kommende flyvninger. Gravide kvinner med ukomplisert graviditet kan fly med Lufthansa til slutten av den 36. graviditetsuke, men fra den 28. uke og utover, anbefales det å ha med et  sertifikat fra gynekologen.