Flyselskap

Etihad Airways hjelper Australia med terroretterforskning

med terroretterforskning

 

Flyselskapet Etihad Airways hjelper australske myndigheter med å granske omstendighetene rundt et mulig terrorangrep. Fire personer ble pågrepet i helgen.

Pågripelsen av de fire utløste omfattende sikkerhetstiltak ved alle nasjonale og internasjonale flyplasser i Australia. Flere bolighus ble gjennomsøkt av politiet.

Lokale medier melder at de fire, som ennå ikke er formelt siktet, planla å bruke giftgass eller en hjemmelagd bombe.

Sydney-avisen Daily Telegraph skriver at en Etihad-flight til Abu Dhabi, med opp mot 500 passasjer, skulle være målet for terroraksjonen. Politiet har ikke bekreftet noen av disse opplysningene.

Andre medier siterer uidentifiserte kilder i regjeringsapparatet som sier de fire er radikaliserte australsk-libanesere.

Bistår med terroretterforskning

– Sikkerhetsteamet fra Etihad bistår australske myndigheter i den pågående granskingen av saken, heter det i en pressemelding fra hovedkontoret i Abu Dhabi.

Australias politisjef Andrew Colvin sa søndag at det øyensynlig er snakk om en improvisert bombelignende gjenstand. Justisminister Michael Keenan vil ikke kommentere spekulasjoner om koblinger til IS, men hevder at den potensielle terrorhandlingen er inspirert av radikal islamsk ideologi.

Les også:  Australske myndigheter stanset planlagt terrorangrep mot fly

Om Etihad Airways

Etihad Airways ble startet etter et dekret fra emiren av Abu Dhabi i 2003. Ordet Etihad er det arabiske ordet for union. Selv om det er Dubais Emirates Airlines som er Emiratenes største flyselskap, har også Etihad opplevd en voldsom vekst siden starten for drøye ti år siden.

Selskapet har i dag en moderne flåte på rundt 100 fly. I tillegg har Etihad per i dag 70 Boeing Dreamliner-fly og ni stykker av superjumboen Airbus A380 i bestilling.

Etihad er ikke med i noen flyallianse. Selskapet har derimot inngått samarbeidsavtaler med 47 flyselskap, blant dem Air France-KLM, Alitalia, All Nippon Airways (ANA), American Airlines, Malaysia Airlines og Turkish Airlines.

Etihad flyr to ganger daglig mellom Sydney og Abu Dhabi.

%d bloggere liker dette: