Flyselskap

Norwegian med passasjerrekord og fulle fly i juli

fulle fly i juli gambler med passasjerene leier inn passasjervekst i mai gratulerer med dagen storbyferie dekke alle rutene Norwegian med passasjervekst

 

Norwegian passerte nok en milepæl i juli. Totalt valgte over 3,3 millioner passasjer å reise med selskapet denne måneden, en økning på 15 prosent fra samme periode i fjor. Dette er det høyeste antall passasjerer i en enkeltmåned. Fyllingsgraden var på solide 94 prosent. 

Totalt 3 358 565 passasjerer reiste med Norwegian i juli, 432 683 (15 prosent) flere enn i samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 23 prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 24 prosent. Fyllingsgraden i juli var på 94 prosent, mens langdistanseflyene hadde enda høyere fyllingsgrad på 96 prosent.

Fulle fly i juli

– Vi er godt fornøyd med at stadig flere passasjerer velger Norwegian når de skal ut og reise, ikke minst på interkontinentale ruter. Det er også positivt at selv med en sterk kapasitetsøkning er flyene stort sett fulle og utviklingen er god i hele rutenettet. Det betyr at reisende både i Europa, USA og Asia setter pris på lave priser, nye fly og hyggelig service, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,1 prosent av de planlagte flygningene i juli. Punktligheten var på 68,8 prosent.

Norwegians flåtefornyelse fortsatte denne måneden med leveranse av tre Boeing 737 MAX og to Boeing 787-9 Dreamliner denne måneden. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i verden.

fulle fly i juli

Om selskapet

Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med rundt 7000 dedikerte medarbeidere. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på rundt 130 fly som frakter omlag 30 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år.