Flyselskap

Nyhetsbyrået PA: Norwegian ønsker å kjøpe Monarch

Monarch

 

Norwegian er i samtaler med det britiske lavprisselskapet Monarch Airlines om å kjøpe opp hele eller deler av selskapet, opplyser kilder til Press Association.

Ifølge det britiske nyhetsbyrået Press Association har det norske flyselskapet kastet seg inn i kampen om å sikre seg en større del av lavprismarkedet i Storbritannia. Forsøket på å kjøpe opp deler av eller hele selskapet legger press på rivalene EasyJet og Ryanair, sier kildene til nyhetsbyrået.

Ifølge PA er Monarch eid av det private investeringsselskapet Greybull Capital. Greybull har nylig bedt KPMG se på muligheter for å omorganisere eller selge kortdistanse-delen av selskapet med tanke på å satse mer på de mer lukrative langdistanserutene.

I Norwegian ønsker man ikke å kommentere det de kaller rene spekulasjoner.

– Dette er spekulasjoner vi ikke kommenterer, men det er ingen hemmelighet at Storbritannia er et viktig marked for Norwegian der vi har ambisiøse vekstplaner, ikke minst på interkontinentale ruter, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til NTB.

Monarch
Monarch Airlines – Airbus A320 – Foto: Wikimedia

Om Monarch

Monarch Airlines, også kjent som Monarch, er et britisk lavprisflyselskap med hovedbase ved London Luton Airport (LTN). Selskapet driver ruteflyvninger til destinasjoner ved Middelhavet, Kanariøyene, Kypros, Egypt, Hellas og Tyrkia. Flyselskapets hovedkontor ligger i Luton, og har også baser i Birmingham, Leeds / Bradford, Gatwick og Manchester. Flyselskapet er et av de eldste britiske flyselskapene som ikke har endret sitt opprinnelige navn. Selskapet har rundt 3.000 ansatte.

Selskapet transporterte over 5,7 millioner passasjerer i 2015, en nedgang på 19% sammenlignet med 2014. I 2018 vil Monarch motta det første av sine 45 nye Boeing 737 MAX-8 fly . Disse vil etter hvert erstatte dagens flåte av A320 og A321 fly. Selskapet har en AOC lisens utsted av luftfartstilsynet i Storbritannia, CAA. Selskapet kan fly passasjerer, frakt og post på fly med 20 eller flere seter.

%d bloggere liker dette: