Flyselskap

Finnair samarbeid med Widerøe og rute til Helsinki

monobank sommersalg Finnair samarbeid

Finnair inngår samarbeid med Widerøe: – Åpner nye ruter fra Bergen og Tromsø.

I mai 2018 åpner Finnair i samarbeid med Widerøe nye ruter fra Bergen og Tromsø til Helsinki. Å knytte flere destinasjoner i Norge til sitt Asia-nettverk er en viktig del av flyselskapets vekststrategi.

Finnair fortsetter å investere tungt i det norske markedet, og med Widerøe-samarbeidet ønsker flyselskapet å tilby gode forbindelser til Asia fra flere regioner i Norge.

– Vi er veldig glade for å kunne tilby direkteruter fra Bergen og Tromsø.

Robert Lönnblad, sjef i Finnair Skandinavia.

Nordmenn elsker Asia

– Nordmenn elsker å reise til Asia, og nå får våre norske kunder nye sømløse forbindelser til de 19 byene vi flyr til i Asia, i tillegg til over hundre forskjellige destinasjoner i Europa, via Helsinki.

Finnair har også som mål å gjøre Tromsø og Bergen mer tilgjengelig for asiatiske reisende. At Finnair utvider nettverket, åpner for nye muligheter for samarbeid mellom Østen og Norge, spesielt med tanke på turisme.

– Vi ser at Norden stadig blir mer populært som destinasjon, og vi vet at de asiatiske kundene våre vil sette stor pris på det nye tilbudet i vårt allerede omfattende nettverk, sier Lönnblad.

Det blir satt opp daglige flyvninger fra Bergen til Helsinki og én ukentlig mellom Tromsø og Helsinki. Finnair fortsetter også å fly til Bergen via Stockholm. Begge de nye rutene korresponderer med Finnairs ruter til Asia, i tillegg til destinasjoner i Europa. Rutene flys med Widerøe-fly, mens salg av billetter og markedsføring gjøres av Finnair. Service ombord i flyet er basert på Finnairs servicekonsept.

Embraer

Ruten mellom Bergen og Helsinki vil bli fløyet av Widerøes nye jet-fly Embraer. Embraer er en Brasiliansk flyprodusent som har produsert E-Jet siden 2004.  Embraer utvikler nå arvtageren til E-jet familien, E2. Denne kommer med moderne motor- og materialteknologi som muliggjør betydelig lavere drivstofforbruk og mer kosteffektivt vedlikehold enn sin forgjenger.
Widerøe har inngått kontrakt om levering av tre E190-E2 med 114 seter i løpet av 2018. Selskapet har i tillegg sikret seg opsjon på levering av ytterligere 12 fly. I følge rutekart er det versjonen E190-E2 som er planlagt satt inn på ruten;
AY942 med avgang fra Bergen alle ukens dager klokken 11:25.