Flyselskap

Solid internasjonal vekst og 14 prosent flere passasjerer

internasjonal vekst

Norwegian legger bak seg nok en måned med over tre millioner passasjerer. Totalt reiste over 3,1 millioner passasjer med selskapet i september, en økning på 14 prosent fra samme periode i fjor. Veksten er størst på interkontinentale ruter. Fyllingsgraden økte til 90 prosent.

Totalt 3 165 031 passasjerer reiste med Norwegian i september, 386 225 (14 prosent) flere enn i samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 29 prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 28 prosent. Fyllingsgraden i september økte med 0,3 prosentpoeng til 90 prosent.

– Vi er godt fornøyd med at stadig flere passasjerer velger Norwegian når de skal ut og reise, ikke minst i jobbsammenheng. Vi opplever stabilt god etterspørsel i Skandinavia, men veksten er størst på selskapets interkontinentale ruter. Global ekspansjon er viktig for å styrke konkurranseevnen i et marked med sterk konkurranse, men også for å bidra til økt verdiskaping der vi flyr, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Internasjonal vekst med regularitet og punktlighet

Norwegian gjennomførte 99,6 prosent av de planlagte flygningene i september og punktligheten var på 77,9 prosent.

Norwegians flåtefornyelse fortsatte i september med leveranse av en Boeing 787-9 Dreamliner og en Boeing 737-800. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i verden.

Selskapets nye ruter fra London til Singapore, Denver og Seattle startet denne måneden. Det samme gjorde samarbeidet mellom Norwegian og det britiske flyselskapet easyJet. Samarbeidet innebærer at Norwegians langdistanseruter til og fra London Gatwick er tilgjengelig for salg hos Europas nest største lavprisselskap.

%d bloggere liker dette: