Flyselskap

Flygelederstreik i Frankrike skaper forsinkelser

hardt lammet Flygelederstreik

Flere fly er blitt kansellert, og trafikken mellom Skandinavia og Sør-Europa er kraftig forsinket etter at franske flygeledere har gått ut i streik.

I forbindelse med de nasjonale streikene mot de nye arbeidslivsreformene til den franske presidenten Emmanuel Macron, har franske flygeledere lagt ned arbeidet.

Det har ført til flere kansellerte ruter i Europa. SAS har hatt tre innstilte flyvninger hittil i dag. Det er to ruter fra Stockholm til Málaga og Paris, og en rute fra København til Paris. Mens SAS og Norwegians ruter mellom Oslo lufthavn og Paris, har ikke vært påvirket av streiken hittil. Ruten mellom Alicante og Oslo ble i dag innstilt;

Flygelederstreik gir forsinkede ruter

Måten de fleste nordmenn vil legge merke til streiken i dag, er de store forsinkelsene i ruter som krysser det franske luftrommet mellom Skandinavia og Sør-Europa. Både SAS og Norwegian sier at reisende må påregne litt forsinkelser på disse rutene. De oppfordrer allikevel passasjerene å møte til oppsatt tid, dersom det ikke gis annen informasjon.

Avbestillinger og forsinkelser i flytrafikken kan føre til at passasjerene har rett til kompensasjon. Forbrukerrådet har en kalkulator hvor man kan se hvem man har rett til når flyet ikke går som det skal.

Det forventes at streiken i Frankrike slutter onsdag morgen.