Flyselskap

Qatar Airways styrker Malaysia – badebyen Penang settes på kartet

badebyen Penang

Qatar Airways har i dag kunngjort at selskapet lanserer direkterute til Penang, Malaysia. Dette blir Qatar Airways andre destinasjon på det malaysiske fastlandet. Ruten starter allerede den 6. februar 2018.

Hvor er Penang? – Penang er en delstat på Malaya-halvøya i Malaysia. Penangs moderne historie går helt tilbake til 1786, da Francis Light grunnla byen George Town som et handelssted for det britiske Øst-Indiske kompaniet. Penang ble en del av Straits Settlements i 1826, og ble en britisk Krone-koloni i 1867. Den direkte britiske koloni-rekken ble bare kort avbrutt under andre verdenskrig, da Japan okkuperte landet. Britene tok byen tilbake i 1945. Penang ble senere fusjonert med Federation of Malaya (nå Malaysia), og fikk sin uavhengighet fra det britiske imperiet i 1957. Etter nedgangen i tradisjonell handel på 1970-tallet ble Penangs økonomi omdirigert til høyteknologisk produksjon.

I tillegg til sine vakre sandstrender og fantastiske natur, er Penang ansett for å være en gourmet hovedstad i Malaysia. Fra street-food (Hawker style) til fine dining, vil øyas besøkende bli bortskjemt med ulike retter. Smakene er inspirert både fra malay,  kinesisk, indisk og kontinentalt kjøkken.

 

Tre ukentlige frekvenser til badebyen Penang

«Malaysia har lenge vært en av våre mest ettertraktede destinasjoner, og vi er glade for å kunne starte en ny direkte rute til Penang. Med dette kan vi tilby våre passasjerer en gateway nummer 2 inn i landet. Med tre ukentlige flyvninger mellom Doha og Penang, og dette eksotiske ferieparadiset. Vi er sikre på at våre reisende vil bli fortryllet av både Penangs storslåtte natur og vår fem-stjerners service ombord. »

Mr. Akbar Al Baker, CEO, Qatar Airways.

Qatar Airways vil fly tre ganger i uken til Penang med sin toppmoderne Boeing 787 Dreamliner. Flyet er utstyrt med 22 seter i Business Class og 232 seter i Economy Class, med romslige kabiner og spesialdesignet interiør. Boeing 787 Dreamliner tilbyr også lavere støy, forbedret luftkvalitet og optimal luftfuktighet, slik at passasjerene kan komme frem til deres destinasjon å føle seg uthvilt. De reisende vil også kunne nyte flyselskapets underholdningssystem under reisen, som tilbyr et mangfold av underholdningsalternativer.

Flyselskapet lanserte sine første rute til Malaysia allerede i desember 2001, og driver for tiden en trippel-daglig frekvens mellom Doha og Kuala Lumpur.

badebyen penang
Kart Oslo – Doha – Penang. Utviklet med www.gcmap.com

Ruteplan mellom Doha, Qatar og Penang, Malaysia

Tirsdag, torsdag og lørdag

  • Doha (DOH) til Penang (PEN) QR850 avgår: 02:30 med ankomst 14:30
  • Penang (PEN) til Doha (DOH) QR851 avgår: 20:30 med ankomst 23:20

Forbindelsene fra Oslo er i skrivende stund gode ved utreise på enten mandag eller onsdag. Da er totalreisetiden fra Oslo til Penang på cirka 15 timer. På returen er det enn så lenge vente-tid over natten i Doha som gjelder.

%d bloggere liker dette: