Hotel

Bodø is ”booming”

Bodø is booming

Bodø is «booming» og vi skal være en del av det, sier eier av Nordic Choice Hotels, Petter Stordalen, som i samarbeid med direktør Morten Chr. Jakhelln og Hundholmen Byutvikling skal bygge hotell i Bodø.

Hotellet vil bli i tilknytning til Ramsalt i Sjøgata i Bodø. Tomta er kjøpt, men bygget er ikke tegnet enda.

— Jeg synes jeg leser overalt at Bodø blir kåret til beste by å bo i. Hver gang jeg er der så skjønner jeg hvorfor. Reiselivet i nord er utrolig viktig for Norge og blir bare viktigere og viktigere for hvert år, sier Stordalen.

Milliard-satsning – Bodø is booming

Hotellet vil koste omlag 350 millioner kroner, og vil inngå i Hundholmen Byutviklings samlede prosjekter i Sjøgata på tilsammen en milliard.

— Jeg investerer fordi jeg har tro på byen, sier Nordic Choice-eieren.

Hotellet skal ligge i smuget ved Ramsalt, lett tilgjengelig, rett ved jernbanestasjonen, nært Hurtigruta med direktekontakt til sjøen og havnepromenaden.

— Dette handler om å lage Bodøs nye bydel Ramsalt komplett. Hotellet blir et Quality-hotell og vi gleder oss over samarbeid med Nordic Choice Hotels som har Petter Stordalen i spissen, sier Jakhelln.

Både Stordalen og Jakhelln tror hotellet vil bli fantastisk for Bodø.

— Fra baren skal man kunne se de vakre Hurtigruta-skipene på vei inn til Bodø. Jeg gleder meg som et lite barn til å sitte på et Choice-hotell i Bodø og se båtene cruice forbi. Det kommer til å bli et fantastisk hotell i en fantastisk by, legger Stordalen til.

Utsikt

Quality-hotellet skal bli et kurs- og konferansehotell med 240 rom og med konferansekapasitet på opp til 1000 personer. Bygget sørger for at det fortsatt vil være sikt mot Landegode fra Bankgata.

— Vi tar også hensyn til de som skal bo i Ramsalt med tanke på utsikt. Likevel blir dette Bodøs største hotell med tanke på antall rom. Det skal bli et urbant og moderne bygg og et hotell som er åpent og tilgjengelig for hele byen, sier Jakhelln.

Videre beskriver han tankene om en resepsjon med lounge, bar og servering i første etasje. Et sørvestvendt hotell med utsikt til havnen og innseilingen til Bodø og gode parkeringsplasser for busser og biler.

— Andre etasje blir konferanseavdeling. Vi satser på opplevelser, turister og byens befolkning. Det er svært positivt å skape Ramsalt komplett. Hotellet og destinasjon Ramsalt vil utfylle hverandre. Dette handler om langsiktighet og vi gir virkelig jernet nå, sier direktøren.

Fantastiske visjoner

For kjededirektør Eivind Tangvik for Quality Hotel er det ingen tvil om hvorfor Quality Hotel nå inngår samarbeid med Hundholmen Byutvikling.

— Grunnen til at vi bygger i Bodø er fordi utviklerne av Ramsalt har fantastiske visjoner. Vi tror på folkene og visjonene deres, sier Tangvik.

Tangvik er også begeistret for svømmebassenget som skal ute ved havkanten.

— Er det en plass Quality ønsker å ha hotell, så er det i hjertet av denne bydelen. Vi gleder oss til å se byen utvikle seg, og vi har kommet for å bli, sier kjededirektøren.

— Jeg er stolt over at Quality Hotel endelig etablerer seg i Bodø, avslutter Tangvik.

%d bloggere liker dette: