Flyselskap

Widerøe tolerer ikke tatoveringer hos kabinansatte

tatoveringer hos kabinansatte

Ønsker du en karriere som kabinansatt i Widerøe ? Da må alle tatoveringer og piercinger dekkes til mens du er i aktiv tjeneste. Også Norwegian forbyr ansatte å vise tatoveringer.

Når Widerøe skal ansette nye kabinansatte stilles det blant annet krav til svømmedyktighet og plettfri vandel, men også kropps-utsmykninger. Piercinger og tatoveringer må dekkes til når den ansatte bruker uniform, og opptrer på vegne av selskapet.

– Det er en del av vårt uniformsreglement. Vi skal fremstå mest mulige nøytrale, sier kommunikasjonsdirektør Silje Brandvoll i Widerøe til NRK.

Selskapets ansikt utad

Hun sier flyselskapet har mange ansatte som har tatoveringer og piercinger, men at tatoveringer hos kabinansatte må tildekkes, og piercinger må tas ut når de er på jobb i uniform.

– På jobb representerer man selskapet. Det er mange som har behov for å uttrykke seg på ulike måter. Det må man gjøre på fritiden når man bare representerer seg selv, sier Brandvoll.

Hun kjenner ikke årsaken til at reglene er slik, men utelukker ikke at noen passasjerer kan føle seg støtt eller er lite begeistret for tatoveringer.

– Dette er en bransjestandard som også andre flyselskaper følger, sier, kommunikasjonsdirektøren.

Tatoveringer hos kabinansatte må dekkes til

Hos flyselskapet Norwegians tillates heller ikke synlige tatoveringer, eller vise politiske symboler eller andre symboler.

– Vi er et globalt selskap og ønsker ikke å støte noen av våre passasjerer, sier pressetalskvinne Astrid Mannion-Gibson i Norwegian.

Tatoveringer må være tildekket av uniformen.

– Og dersom det ikke er mulig, skal de dekkes med plaster, sier Astrid Mannon-Gibson.

 

Faktaboks – kabinansatte hos Widerøe
  • God helse og godt syn (+/- 4)
  • Minimum 156 cm og maks 185 cm høy
  • Svømmedyktig (200 m)
  • Ingen synlig tatovering eller piercing når man bærer uniform
  • Plettfri vandel. Uttømmende politiattest (UPA) kreves ved ansettelse. Søknad sendes ved tilbud om kursplass.

 

Fortsatt interessert ? Les stillingsutlysningene her.

%d bloggere liker dette: