Credit cards

Bør du betale regninger med kredittkort?

regninger med

Dette bør du vite hvis du skal betale regningene dine med kredittkort.

De fleste kredittkort lar deg på en eller annen måte betale regningene dine med kortet. Enten i form av at du overfører til brukskonto i annen bank, eller at du betaler regningene direkte i kredittkortnettbanken ved å taste inn KID, kontonummer og øvrig betalingsinformasjon – som vanlig.

Det finnes ulike årsaker til at man kan ønske å betale regninger med kredittkort. Kanskje strekker ikke budsjettet til en måned, eller kanskje får man en uventet faktura i postkassen. Det man uansett bør være oppmerksom på ved regningsbetaling med kredittkort, er at det koster ekstra. Det skriver nettstedet Dinero.no i en pressemelding.

Regningen blir dyrere hvis du betaler med kredittkort

De fleste kredittkort som lar deg overføre til annen konto eller betale regninger direkte i nettbanken, krever penger for denne tjenesten. Enten i form av gebyr eller i form av renter.

Der en bank eksempelvis krever 40 kroner og en prosent av overføringssummen, kan den neste kreve 100 kroner blankt for regningsbetaling. Mange kort opererer dessuten med “gebyrfri” regningsbetaling, men da er det en ting du må se opp for: Renten løper nemlig fra dag én på det beløpet du overfører eller betaler.

Dette er alle faktorer som på hver sin måte kan bidra til å gjøre regningen dyrere, om det så er i form av renter eller gebyrer – selv om man betaler hele det utestående beløpet man har brukt ved forfall.

Får man bonus ved regningsbetaling?

På samme måte som ved kontantuttak, får du heller ikke bonus eller cashback ved overføring/regningsbetaling uten videre.

Noen betalingsmottakere lar deg betale regningen direkte med kortet ditt, uavhengig om det er et debet- eller kredittkort. Slik unngår du rentene og/eller gebyrene vanlig regningsbetaling med kortet ditt koster. Det betyr i de fleste tilfeller også at du får oppspart CashPoints, EuroBonus, cashback eller annen bonus du har tilgjengelig på ditt kredittkort.

Har du mulighet til å betale regninger på denne måten, kan du spare mange poeng i løpet av et kalenderår. Betalingsmottakere som støtter betaling med kredittkort er blant annet Telia, Get, Talkmore, Chess og lignende.

Hva koster det i renter å betale regninger med kredittkort?

Hvis du har et kredittkort som krever renter fra overføringsdato ved overføring og regningsbetaling, kommer det an på hvilken rente kredittkortet ditt har. Rentene varierer fra kort til kort.

Noen kort krever kun gebyr for regningsbetaling. Et eksempel på et slikt kort er Esso MasterCard, som krever 100 kroner for overføring. Dersom du ikke betaler utestående beløp ved forfall, må du betale ytterligere 25 kroner. Dette er med andre ord et kredittkort det er relativt dyrt å bruke som et lån.

Kredittkortet med den laveste renten i Norge er Credits Flex+. Kortet har en årlig nominell rente på 9,9 %. Betaler du en regning på 10 000 kroner og lar renten løpe i 50 dager, koster det deg cirka 133 kroner i renter. Med Esso MasterCard koster det deg 182 kroner mer (315 kroner) under samme forutsetning.

Poenget er at prisene for betalingsutsettelse og regningsbetaling er forskjellige for ulike kredittkort. Dinero.no anbefaler derfor at du undersøker hvilke vilkår og priser ditt kredittkort har før du overfører eller betaler en regning.

Kilde: Dinero.no