Flyplass

Kan vinne internasjonal arkitekturpris

Internasjonal arkitekturpris
Foto: Ivan Brodey

Amerikanske World Architecture News har sluppet sin liste over byggene som konkurrerer om prisen for årets mest bærekraftige bygg. Blant finalistene står utvidelsen av Oslo lufthavn. 

«Utvidelsen av Oslo lufthavn har tenkt på design, innovasjon og bærekraft» heter det i juryens begrunnelse.

Juryen trekker også fram helhetstanken som ligger bak prosjektet hvor man ikke bare snakker om bærekraft i material- og energibruk, men også i form av et effektivt anlegg.

Internasjonal arkitekturpris – gir oppmerksomhet

Prosjektet vekker stor oppmerksomhet verden over, og er den første flyplassterminalen som oppnår miljøsertifiseringen BREEAM Excellent. Det er den nest høyeste sertifisering som er mulig. Oslo lufthavn har blitt nominert til en rekke priser og er blant annet finalister i henholdsvis World Architecture Fair og Inside Awards som går av stabelen i Berlin nå i November.

– Dette er en fjær i hatten til oss i Avinor og selvsagt til alle arkitektene. Vi er veldig stolte av hele lufthavnen og for at vi har fått et bygg hele Norge kan være stolte av, sier kommunikasjonssjef i Avinor Oslo lufthavn, Joachim Westher Andersen.

Spesielt fremheves den nye pirens optimale form, effektive arealbruk, bruk av snøkjølingsanlegg, materialvalg og den høye andelen offentlig transport til flyplassen.

Bak prosjektet står Nordic — Office of Architecture 

%d bloggere liker dette: