Flyselskap

Starter egen skole for å hindre pilotmangel

Bemanningsbyrået OSM Aviation og Norwegian-datter starter egen pilot-utdanning. Utdanningen vil finne sted ved den private flyplassen Gullknapp like ved Arendal i Aust-Agder.

Det er Dagens Næringsliv (DN) som bringer denne nyheten søndag kveld. Hensikten skal være å demme opp for den stadig tilbakevendende unskyldningen eller problemet: Pilotmangel. Bemanningsbyrået OMS Aviation starter en ny flyskole i Arendal med mål om å utdanne 100 piloter årlig.

OMS Aviation, som Norwegian er deleier av, kjøper nå 51 prosent av flyskolen Scandinavian Aviation Academy (SAA) i Sverige og starter opp en ny skole på norsk jord, skriver avisen.

Prisen for aksjene er hemmelig, men kjøpet skjer uten tilførsel av ny egenkapital.

Norwegian og flere andre europeiske selskaper har slitt med bemanningen i sommer, noe som har ført til forsinkelser og kanselleringer.

– Vi ser at det begynner å bli knapphet av piloter i Europa. Flere selskaper sliter jo med det allerede, sier Bjørn Kjos til DN.

pilotmangel
Foto: NRK

Pilotmangel & Arendal lufthavn Gullknapp

Arendal lufthavn, Gullknapp er en flyplass som ligger i Froland kommune i Aust-Agder. Den er Sørlandets nest største flyplass, etter Kristiansand lufthavn, Kjevik. Flyplassen ligger ca. 10 km fra Arendal sentrum. Flyplassen eies av Gullknapp AS, og drives av Gullknapp Flyklubb. Flyplassen er godkjent for VFR-flyging i dag og natt. Flyplassen har ICAO-kode ENGK. Rullebanen er 1199 m lang, 30 m bred og asfaltert. Baneretningen er 05/23. Flyplassen ligger i TMA-området for Kjevik. Det er til tider stor modellflyaktivitet på flyplassen.

Det foreligger planer for en ytterligere utvidelse av rullebanen til 2 400 meter, og bygging av kontrolltårn.

De største aksjeeiere i selskapet Gullknapp AS er Froland kommune, Arendal kommune og Arendals Fossekompani.