Bonus Program Credit cards

Beste kredittkort til forretningsreisen

Er du blant dem som reiser mye i forbindelse med jobben? Da vil det lønne seg å bruke et kredittkort. Ikke bare vil det gjøre reisen og eventuelle utlegg mer organisert, du vil også få muligheten til å unne deg litt luksus på reisen.

I denne artikkelen forklarer vi nærmere hvorfor det lønner seg å bruke et separat kredittkort, fremfor kontanter, debetkort eller privat kredittkort, på forretningsreisen.

Utlegg blir enklere

Under de fleste forretningsreiser er det vanlig praksis å legge ut for kostnadene ved reisen, for så å få pengene tilbake senere. Ved å bruke et kredittkort, slipper du å holde styr på 15 forskjellige kvitteringer. Du kan istedenfor gi arbeidsgiveren fakturaen med alle utgiftene fra reisen. Med noen kredittkort er det også mulig å samle alle utlegg i en reiseregning for bedre oversikt. Risikoen for å ikke få alle tilbake fordi du har mistet en kvittering eller to kvitteringer blir også borte.

Gratis reise- og avbestillingsforsikring

De aller fleste kredittkort inkluderer gratis reise- og avbestillingsforsikring, så lenge halvparten av reisekostnadene er betalt for med kortet. Dette er gunstig dersom du reiser ofte, da det for eksempel kan skje tilfeller der reisen blir avlyst, bagasjen blir mistet eller akutt sykdom oppstår.

Priority Pass ® og Concierge Service

Om du reiser ofte og ønsker en mer behagelig reise, vil Priority Pass passe deg godt. Priority Pass gir deg nemlig tilgang til ulike lounger over hele verden. Her får du gratis mat og drikke, samt muligheten til å jobbe eller slappe av uten masse mennesker og støy. Noen mer luksuriøse lounger tilbyr også treningssenter, spa, dusj og stillerom.

Kredittkortene som inkluderer Priority Pass er ofte blant leverandørenes mest eksklusive kort som har både høyere gebyrer og strengere vilkår for å få kortet. Flere av disse er firmakort som passer godt til deg som reiser mye i forbindelse med jobben.

Noen kredittkort inkluderer også Concierge Service, som er en tjeneste som tilrettelegger din reise. Tjenesten booker bord for deg og ditt reisefølge på de flotteste og mest populære restaurantene i området – til og med på de restaurantene som egentlig er fullbooket. Dette er perfekt om du skal imponere forretningspartnere eller ønsker litt luksus på reisen.

forretningsreisen
Bank Norwegians VISA kort har ingen uttaksgebyr

Flybonus

En klar fordel ved å bestille en forretningsreise med et kredittkort er at du kan opptjene flybonus. Enkelte kredittkort gir deg poeng for bestilling av leiebil, hotell og fly, som du kan bruke på fremtidige reiser. Du kan blant annet bruke disse poengene på ferier med familien eller unne deg litt luksus til din neste forretningsreise, slik som Fast Track og oppgradering av flybilletten.

Gode eksempler på kredittkort for forretningsreisen

Et godt eksempel er kredittkortet TwoCards fra Eika Kredittbank. Dette kortet passer perfekt til både privat bruk og jobbreiser, da du ved bestilling får tilsendt to forskjellige kort. Disse er hver for seg tilrettelagt for de spesifikke bruksområdene, som gjør at du får full oversikt over utgiftene dine.

Ved bruk av kredittkortet i jobbsammenheng får du tilgang til TwoCards Business, en funksjon som gjør det mulig for deg å samle alle utlegg i én reiseregning. På denne måten sparer du tid ved å slippe styret med å organisere utgiftene for turen. I tillegg får du tilgang til VIP lounger over hele verden med Priority Pass. Her kan du jobbe i fred, trene eller nyte gratis mat og drikke før du må gå til gaten.

TwoCards gir deg gratis reise- og avbestillingsforsikring dersom over halvparten av reisen er betalt med kredittkortet, i tillegg til at du får gratis ID-tyveriforsikring med dekning av advokatutgifter med inntil kr 50.000,-. Det er heller ingen gebyr på varekjøp.

Kredittkortet fra EuroCard Gold er et annet eksempel på et godt kort til forretningsreisen. Du får gratis reise- og avbestillingsforsikring om over halvparten av reisen er betalt med kredittkortet. Dekningen er solid og dekker deg blant annet dersom du blir akutt syk og må avlyse reisen.

Med EuroCard får man muligheten til å betale kontaktløst. Dette er gunstig for deg som er på farten, da du for varekjøp under kr 200 slipper å taste inn PIN-koden. I tillegg får du tilgang til lounger verden over.  Kredittkortet har en årsavgift på kr 645,-.

 

Sammenligne kredittkort til forretningsreisen

Det er flere aspekter utover hvilket som er best på forretningsreise du må vurdere når skal velge et kredittkort. Blant annet bør du se om det er årsavgift og eventuelt hvor mye den er på, samt hvilke gebyrer de ulike kortene har. De fleste kredittkortene for forretningsreise har gjerne flere kostnader tilknyttet dem, da fordelene er mer eksklusive. Om det lønner seg å ha et slikt kredittkort må du vurdere opp med hvor ofte du reiser med jobben og hvilke andre fordeler du kan få fra kortet. Enkelte kort tilbyr for eksempel rabatt på dagligvarer eller drivstoff. Uansett er det viktig å sammenligne kredittkort for å finne det mest passende for deg og ditt bruk.

Kilde: Samlino.no

%d bloggere liker dette: