Flyselskap

Blir italienske Meridiana nye Air Italy ?

Air Italy

Qatar Airways kunngjorde for cirka to år sine intensjoner om å investere i Meridiana, Italias nest største flyselskap. Flyselskapet har en flåte på bare 16 fly, bestående av Boeing 737, 767 og MD-80.

Med Alitalia under konkursbehandling er det italienske markedet åpent som en bok. Lavpris aktørene easyJet og Ryanair får etablert seg for hver dag som går. CAPA – Center for Aviation avholder i skrivende stund #CAPASummit i Singapore. Ingen utdeling eller sermoni uten Qatar Airways Group Chief Executive Akbar Al Baker tilstede. Om som Parson James synger hos Kygo, “but at least we stole the show”.

 

Air Italy

Ikke bare ønsker Qatar Airways å gi selskapet en ny flåte. CAPA siterer Akbar Al Baker i Twitter meldingen over. Han sier at Meridiana vil bli omdøpt til Air Italy, fordi “Vi vil virkelig ønsker å bli det nasjonale flyselskapet i Italia som tjener borgerne i Italia”.

Qatar Helsinki lets celebrate

Med en flåte av nye A330 og 787 kan Air Italy bli et helt nytt flyselskap bare på kort tid. Men hvordan Meridiana skal unngå å gå i fella, og gjøre de samme tabbene som Alitalia gjorde foblir en gåte. Meridiana er fremdeles et lite flyselskap, og hvis de ønsker å vokse på en eller annen måte, vil de møte mange utfordringer. En ting er sikkert at de må gjøre ting annerledes enn Alitalia gjorde.

Om Meridiana – Nye Air Italy

Meridiana er et italiensk flyselskap med hovedbase i Olbia. Selskapet ble stiftet under navnet Alisarda 29. mars 1963, med sikte på å fremme turisme på Sardinia. I 1991 ble navnet endret til Meridiana.

Takket være fusjonen med selskapet Eurofly og kjøpet av selskapet Air Italy begge charterflyselskaper, har de siste fem årene blitt noen av de viktigste for selskapet. Meridiana har blitt en av Italias viktigste aktører i internasjonale charter, og veksten i ny markeder fortsetter.

Selskapet har ruter mellom de største italienske flyplassene og Sardinia. I tillegg til ruter til middelhavs- eller egyptiske destinasjoner, som Kanariøyene, Hellas og Rødehavet.

De viktigste internasjonale destinasjonene er USA (New York fra Napoli og Palermo), Moskva, Mauritius, Kenya, Zanzibar, Madagaskar, Cabo Verde, Senegal, Nigeria, Ghana, Santo Domingo, Cuba og Brasil.

Qatar Airways har gått inn på eierskaps siden, og Meridiana er kontrollert av AQA Holding (51% Alisarda og 49% Qatar Airways), og er i en prosess med revisjon av strategi og fornyelse av flåten.

Selskapets flåte består av Boeing 737 og Boeing 767.

%d bloggere liker dette: