Flyselskap

FlyViking og Widerøe “wing-to-wing”?

wing to wing

Bildet du ser rett over er tatt av, og fra eier og flykaptein Ola Giæver i FlyVikings facebook profil. Skipperen er i Canda for å hente hjem han “Ottar”.

Bildet er tatt nær Calgary i Canada. Begge flyene er på vei hjem til Norge. De skal praktisk talt fly wing to wing. Redaksjonen antar at dette er den “brukte” maskinen Widerøe kjøpte fra Japan.

Ka farsken,
konkurransen starter allerede i Calgary!
Jaja da blir det «full power» hjemover med Ottar!

Ola Giæver, Flight Captain, Gründer og deleier av FlyViking 

Om selskapet – wing to wing

FlyViking AS er et regionalt flyselskap med hovedkontor på Lyngseidet i Troms og hovedbase i Tromsø. FlyViking har regionale flyvninger i Nord-Norge, samt flyvninger til og fra Gardermoen og Trondheim.

FlyViking ble etablert i mars 2016, men var grunnlagt i 1989 som Lofotfly. Selskapet ble omdøpt til Fly Taxi Nord i 2000, og fløy da Piper PA-31 fly, både frakt og passasjerer. I november 2015 kjøpte Ola O.K Giæver jr. selskapet og gav det navnet FlyViking.

Ola Giæver ble sagt opp fra Widerøe i april 2015, etter uenigheter innad selskapet. Han gikk til rettssak fordi han mente han var usaklig oppsagt, men tapte saken mot Widerøe i Salten tingrett.Dette førte til at han ville starte sitt eget flyselskap og konkurrere mot Widerøe på kortbanenettet i Norge.

I 2016 deltok FlyViking, sammen med Danish Air Transport, i anbudsrunden om en femårskontrakt på kortbanenettet i Nord- og Midt-Norge mot Widerøe. FlyViking startet med kommersielle flyvninger i Nord-Norge 27. mars 2017, med rutene Tromsø–Bodø, og Tromsø–Hammerfest.

Foto: Facebook Ola Giæver

 

%d bloggere liker dette: