Flyselskap

Flyplassen på Bali forblir stengt

 forblir stengt

Den internasjonale flyplassen i Denpasar på Bali blir stengt i et nytt døgn som følge av vulkanen Agungs røyk- og askeutbrudd.

Flyplassen holdes dermed stengt for tredje dagen på rad. Tirsdag ble det opplyst at vulkanen har gått inn i en «kritisk fase».

– Den ligger an til å få et større utbrudd, sa Gede Suantika fra det indonesiske senteret for vulkanologi og håndtering av geologisk risiko.

Forblir stengt – 60 000 daglig rammet

Tirsdag var nesten 60.000 passasjerer rammet, om lag samme antall som dagen før. Uten fly må man reise i flere timer med bil og båt for å ta seg til nærmeste flyplass som ligger på en annen øy.

Vulkanutbruddet på øya Bali i Indonesia kan ramme den turisttunge lokale økonomien hardt.

Lørdag og søndag kastet vulkanen Agung aske 6.000 meter i været. Flytrafikk ved hovedflyplassen i Bali er umulig så lenge askeskyen ligger over øya.

Tøft for økonomien

Tidspunktet kunne knapt vært verre. Jul- og nyttår er rett rundt hjørnet, og årets høysesong for turistnæringen. Allerede er 50.000 turister i landet er blitt askefaste, og hovedflyplassen holder stengt.

Bortfallet av turister gir et daglig tap på 18 millioner dollar eller 146 millioner kroner for den lokale økonomien til Bali, skriver CNN Money, som har hentet estimatet fra Concord Consulting.

Turismen risikerer også på sikt å ta skade av kanselleringer og færre bestillinger av feriereiser til Bali. Landet hadde 5 millioner besøkende i 2016, og et mål om å øke turismen til 20 millioner besøkende årlig fra 2019.

Økonomien i Bali utgjør 1,5 prosent av Indonesias årlige økonomiske vekst, målt ved bruttonasjonalprodukt.

%d bloggere liker dette: