Flyselskap

Kaos i flytrafikken i Europa grunnet snøvær

kan koste orkanen harvey Kaos i flytrafikken

Snøvær har skapt forsinkelser og kanselleringer på flere av Europas største flyplasser i helgen.  

Vinterværet har forårsaket trafikkaos over store deler av Tyskland i helgen.

Som følge av kraftig snøvær vest i Tyskland, stanset flyplassen i Düsseldorf midlertidig all flytrafikk. Også flyplassen i Frankfurt har rapportert om en rekke kansellerte flygninger og hundrevis av forsinkelser.

En talsperson for Fraport, selskapet ansvarlig for driften av Frankfurt flyplass, beskriver situasjonen som dramatisk. Det er ikke bare lufttrafikken som påvirkes i Tyskland, flere bilister har også pådratt seg skader i snøstormene.

Heller ikke i Storbritannia går snøværet upåaktet hen.

Kaos i flytrafikken
London Heathrow Foto: Twitter

Kaos i flytrafikken – store forsinkelser

Flyplassene Luton og Stansted utenfor London, og flyplassen i Birmingham melder om store forsinkelser og innstilte fly søndag fordi rullebanene måtte brøytes.

Og på motorveien M1 mellom London og det nordøstre England var flere strekninger stengt på grunn av ulykker der biler med sommerdekk hadde kjørt inn i hverandre på det glatte føret. Det er ikke vanlig å bruke vinterdekk i det vanligvis snøfattige Storbritannia.

I Wales oppfordret politiet folk til å unngå å ferdes ute dersom det ikke var nødvendig. Det er meldt snø og kraftig vind hele søndagen, spesielt ved kysten.

%d bloggere liker dette: