Flyselskap

Ryanair-piloter ut i streik

Ryainair piloter Ryanair-piloter

Ryanairs piloter med base i Irland planlegger streik 20. desember, sier fagforeningen deres til AFP.

Det er i første omgang tale om 117 piloter – og streiken er planlagt å vare bare en dag. Den tyske fagforeningen Vereinigung Cockpit (VC)har tidligere varslet at de vil arrangere en streik for sine medlemmer som jobber for Ryanair.

Også pilotforeninger i Italia og Portugal har signalisert at de vil sympati-streike. Årsaken er en felles kamp om bedre arbeids- og lønnsvilkår i det irske lavprisselskapet.

Det har aldri skjedd før at piloter i Ryanair har gått til streik.

Ikke i juleferien

VC lover samtidig at det ikke blir noen streik i perioden mellom ettermiddagen den 23. desember og 26. desember. VC håper å presse Ryanair til å forhandle om det fagforbundet mener er arbeids- og lønnsvilkår som er i tråd med hva flygerne kan få i tilsvarende flyselskaper.

Forbundsleder Ilja Schulz varsler at Ryanair har en siste mulighet til å unngå streik ved straks å komme til forhandlingsbordet. I tirsdagens uttalelse hevder forbundet også at et stort antall flygere er i ferd med å forlate selskapet fordi andre selskap tilbyr bedre arbeidsbetingelser.

Ryanair-piloter tas ikke på alvor

Fagforbundet til Ryanair-flygere i Italia er de eneste som har kunngjort en konkret streikedato. Den skal etter planen holdes fredag 15. desember og vil vare i fire timer.

Ryanair har imidlertid gitt beskjed om at selskapet vil ignorere varselet. Fordi slike aksjoner er blitt varslet tidligere uten at de er blitt gjennomført.

Ryanair hadde tirsdag ettermiddag ennå ikke kommentert nyheten om at også det tyske flygerforbundet vil delta i streiken, ifølge nyhetsbyrået AFP.

VC har over 9.400 medlemmer i Tyskland, og forbundet greide å få på plass en avtale om lønn, pensjon og arbeidsbetingelser med Lufthansa tidligere i år etter en rekke streiker mellom 2014 og 2016.

%d bloggere liker dette: