Article

Hit reiser vi i sommer –

Hit reiser vi

Nysgjerrig på hvor naboen og alle andre skal i sommer? Da finner du kanskje svaret her.

Trender kommer og går – også innen reiseliv. Men noen klassikere forblir på ferie-toppen. En annen sikker trend er at romjula er høytid for bestilling av sommerreiser, noe Norges største reisearrangør kan skrive under på.

– Erfaringsmessig er det da folk har god tid til å planlegge og bestille sine neste reiser, og vi forventer et stort bestillingsrush i slutten av desember og begynnelsen av januar også i år. Mange av de mest populære reisemålene våre har allerede begynt å fylle seg opp, forteller informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.

Hit reiser vi – Topp 3

Denne sommeren er det Hellas som gjelder. Det ventes at drøyt 300.000 nordmenn legger ferien sin dit, og 46 prosent av charterkapasiteten i Norge går til den greske øy verden.

– Av våre gjester velger hele 35 prosent seg Hellas denne sommeren, og de aller flest reiser til Rhodos og Kreta, sier Røhr-Staff

Spania er populært både sommer og vinter og er en stabil nummer to.

– ­Vi sender 38 prosent av gjestene våre dit i sommer. 71 prosent av de som skal til Spania reiser til Mallorca, 23 prosent til Gran Canaria og 6 prosent til Tenerife, sier informasjonssjefen.

Flere og flere nordmenn får også øynene opp for Kroatia, og landet har blitt et svært populært reisemål de siste årene. Kroatia er nå tredje største ferielandet fra Norge med 8 prosent av totalkapasiteten.

– Jeg vil også nevne Bulgaria, som står sterkt i det norske markedet. 10 prosent av våre gjester reiser til Bulgaria i år, legger Røhr-Staff til.

Tyrkia på vei opp 

Etter mange år på ferietoppen har Tyrkia hatt en kraftig nedgang de siste årene. Nå peker derimot pila oppover for den tidligere svært populære ferie destinasjonen.

– Vi ser vi en økning i markedet vårt på 70 prosent, og bestillingene tikker stadig inn. Det synes vi er svært gledelig. Jeg tror mange har savnet Tyrkia som reisemål, sier Siri Røhr-Staff.

I tillegg til klassikerne på charter-programmet er Montenegro en nyhet hos Ving denne sommeren.

– Montenegro er en spennende charter-nyhet som jeg tror det norske publikum kommer til å ta vel imot. Der er også prisnivået generelt sett er lavere enn på de fleste andre reisemål i Middelhavet.

Hotellet er viktig 

Men det er ikke bare reisemål som skal velges av gjestene. Informasjonssjefen forteller også at selve hotellet blir mer og mer viktig for de som skal på ferie – noen ganger viktigere enn selve reisemålet.

– Det holder ikke lenger å lansere et flott hotell. Hvordan man bor i ferien forventes å være en opplevelse i seg selv, og det kreves en høyere standard enn tidligere. Derfor må vi tilby hotell som passer de ulike målgruppene, slik at deres behov og ønsker for ferien blir innfridd. Ving har mer enn 50 års erfaring med å utvikle konsepthotell, og i dag bor nærmere halvparten av gjestene våre på et slikt hotell. Det er også på disse hotellene de mest fornøyde gjestene bor, avslutter Siri Røhr-Staff.