Flyselskap

SAS intensiverer kontrollen mot billettjuks

mot billettjuks

Det er 26 år som er øvre aldersgrense for en ungdomsbillett. Men for mange “unge” er over 26 år og det vil SAS nå rette opp i. Strengere alders kontroll er nå iverksatt.

Det kan være vanskelig å avgjøre om en reisende er over eller under 26 år. Men tross alt er det 26 år som er den øvre aldersgrensen, dersom du ønsker å bestille en rimeligere ungdomsbillett. Det er neppe en overdreven mistanke om at noen velger å jukse på den grensen, og reise på en ungdomsbillett selv etter å ha passert den grensen.

Nå innskjerper SAS kontrollen mot billett juks, og gjør alderskontrollen mer systematisk enn tidligere. En oppgradering i reservasjonssystemet gir signal til bakkepersonalet når det er en ungdomsbilletter som passerer ombordstigning-systemet. De reisende vil da bli avkrevd legitimasjon for å bevise at de har rett til å benytte billett-typen.

SAS ungdomsbilletter

  • For å bestille ungdomsbillett, må personen være medlem av lojalitetsprogrammet  SAS Eurobonus.
  • Man ikke bestille ungdomsbilletter i samme booking som voksen- og barnebilletter.

Ifølge Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, krever de Eurobonus-medlemskap av de reisende for å sikre seg at de som reiser på ungdomsbilletter virkelig er berettiget til dette tilbudet.

– Å jukse på fødselsdato og personopplysninger i profilen og i reisedokumenter er ikke å anbefale, hvilket flere har erfart i det siste med rettslig oppgjør og problemer med innreisetillatelse blant annet til USA.

Knut Morten Johansen til Dinside.

Mye å spare

Det mange antakelig ikke tenker over når de skal bestille flybilletter til hele familien, er at de kan bestille billetter med ungdomsrabatt til barn som er fylt 12 år. Den eneste ulempen er at man da må gjennomføre to bestillinger; én for de voksne og eventuelle barn under 12 år, og én for barn over 12 år.

Foto: Pressefoto SAS

%d bloggere liker dette: