Flyselskap

Italias regjering er skuffet av Lufthansa tilbud

Lufthansa tilbud

Den italienske regjeringen ønsker ikke å «selge» Alitalia. Det skal være nye utsikter for det konkurstruede statlige flyselskapet.

Den italienske regjeringen mener at Lufthansas bud til krisen flyselskapet Alitalia bør forbedres. «Vi tror selskapet (Lufthansa) kan gjøre pakken mye bedre,» sa transportminister Graziano Delrio fredag kveld på stasjonen Rai med sikte på bevaring av arbeidsplasser og nye investeringer i det tidligere italienske statseide selskapet. «Vi vil selge Alitalia, ikke knuse selskapet.»

Alitalia har vært i krise for mange år og søkte beskyttelse mot konkurs i fjor. Selskapet flyr for tiden med et broslån fra den italienske regjeringen. I tillegg til Lufthansa er Easyjet og investeringsfondet Cerberus også interessert i deler av Alitalia. Det italienske nyhetsbyrået Ansa hadde rapportert at Air France KLM nylig også har koll på Alitalia for nylig.

Lufthansa tilbud og krav

Lufthansa ønsker seg en betydelig omstrukturering av det italienske flyselskapet Alitalia før den tyske flykjempen tar over virksomheten. Det skriver Lufthansa-sjef Carsten Spohr i et brev til den italienske industriministeren Carlo Calenda, ifølge Reuters, som har fått tilgang til brevet.

Det «nye Alitalia» bør ha betydelig færre ansatte, samt færre fly, mener Spohr.

I dag har det italienske flyselskapet rundt 9.200 heltidsansatte. Lufthansa har tilbudt seg å beholde rundt 90 til 100 av selskapets flåte på totalt 123 fly.

 

%d bloggere liker dette: